El Prat s’ho passa bé (84-53)

0
    47
    DSC_0626.JPG

20/09/2014 – El vinculat del FIATC Joventut recupera sensacions després de la derrota soferta contra el Palma, amb una oda de punts i bon joc davant del CB Tarragona.

La diferència evident de plantilles i categoria es faria efectiva des del primer minut del partit que aquest vespre ha enfrontat al Prat i al Tarragona al Joan Busquets. Els aficionats que s’ha acostat al pavelló potablava han pogut gaudir amb l’estil vistós posat en pràctica pels seus jugadors, tot i que el rival no ha oposat gaire resistència.

Desesperat des de la banqueta, Berni Álvarez veia com ataca rere atac, els seus homes ‘oblidaven’ la importància de fer un bon balanç defensiu. De seguida, el Prat es posaria a comandar el marcador i obriria un primer forat amb diverses accions consecutives culminades per un inspirat José Nogués (14-9). Ni el temps mort del Tarragona servia per aturar l’exhibició pratenca.

Amb un bàsquet d’Iriarte, la diferència superava ja els deu punts (20-9), i pujaria fins als 15 al final del primer període. L’equip d’Agustí Julbe podia córrer amb facilitat davant d’un CB Tarragona limitat pel desencert i una mala defensa. Durant la primera meitat, Agustí Sans i Roger Vilanova es farien un fart d’assistir als seus companys.

Dividint i doblant pilotes als pivots o als exteriors, el conjunt potablava anava eixamplant un marge que arribaria a ser de 26 punts després d’una cistella de Víctor Serrano (38-12).

Tirant de tirs lliures i d’un parell de pèrdues locals, el Tarragona era capaç de tornar a anotar després de força minuts sense fer-ho (41-23), però ni així es podia acostar de forma raonable en el marcador. Amb una esmaixada de Serrano, el CB Prat tancava el segon quart agradant-se (47-23).

Ja al tercer parcial, els triples de David Iriarte i Gerard Gomila acabaven de condemnar al CB Tarragona, que veia com la diferència ja superava els 30 punts (59-28).

Quan no anotava al contraatac, el Prat carregava amb energia el rebot ofensiu per obtenir segones opcions ben vàlides per tirar. D’aquesta manera, els d’Agustí Julbe mantenien la renda a falta de deu minuts per la conclusió (68-39).

Una bona acció de Nikolic al pal baix i un tir en suspensió de Vilanova al límit de la possessió servien per encetar el darrer parcial amb bones sensacions pel Prat (72-39). Amb un marcador tan ampli, la tensió anava a la baixa amb el pas dels minuts, i ni això impedia que el Prat seguís passant per sobre del rival.

Els darrers compassos del partit serien un pur tràmit, amb Agustí Julbe seguint amb les seves rotacions per anar fent proves. El tècnic potablava fins i tot es permetia el luxe de demanar temps mort per corregir diversos aspectes del joc, quan la renda pratenca baixava dels 30 (75-48).

Ràpidament, el vinculat de la Penya ‘tornava’ a la feina, amb Roger Vilanova i Piru Ros dirigint les operacions, i la trentena de punts d’avantatge es restablia (82-51).

El resultat final seria de 84 a 53 pel CB Prat (84-53). Aquest és el darrer test abans de les semifinals de la Lliga Catalana LEB, que es jugaran divendres al Joan Busquets contra el FC Barcelona B (19:30h).