La pàgina de Facebook ‘Tú no eres de Badalona’ inicia una campanya contra l’abandonament de residus voluminosos al carrer

  0
  muebles.jpg

  20/09/2016 – Els responsables de la popular i multitudinària pàgina de la xarxa social han començat a distribuir 5.000 cartells informatius per comerços i comunitats de tota la ciutat.

  Probablement és un dels espais 2.0 en els que més es parlar de l'estat del manteniment de la via pública de la ciutat. La pàgina de Facebook 'Tú no eres de Badalona si no…' s'ha convertit en un racó a la xarxa on veïns i veïnes pugen moltes fotos de queixes sobre la brutícia que troben a un carrer, la quantitat de mobles o brossa que troben abandonada al seu barri o els elements trencats d'algun parc proper.

   

  Des de fa uns dies, els responsables de la pàgina han decidit fer alguna cosa més que oferir un espai on la ciutadania pugui denunciar aquestes situacions, i volen intentar ser part de la solució. Per això han engegat una campanya de civisme que pretén incidir en l'abandonament de mobles i residus voluminosos a la via pública, un fet molt habitual que suposa una inversió municipal extra molt important.

   

  Últimament hem rebut molts missatges i es pot veure a molts carrers. No té sentit que tots ho haguem de patir perquè algú deixi els seus mobles i no avisi a on toca. Projecta mala imatge dels barris i de la ciutat”, expliquen. En aquest sentit, han elaborat 5.000 cartells en els que expliquen que existeix un servei municipal de recollida de mobles i residus voluminosos amb un número de telèfon gratuït per informar-se dels horaris.

   

  Des de la pàgina estan buscant col·laboració amb comerços i amb comunitats veïnals per poder fer una distribució massiva dels cartells per tots els barris.

   

  Mig milió d'euros anuals per abandonament de mobles

   

  Sorprenentment, l’abandonament de mobles a la via pública és, segons el Consistori, la praxis més perjudicial econòmicament pel que fa a despeses vinculades amb l'incivisme. Més de mig milió d’euros extra va destinat a recollir mobles al carrer, tant a punts no indicats a tal efecte com a la proximitat de contenidors de residus però fora dels dies habilitats per desar el mobiliari. Els equips estan contractats per a actuar certs dies, i encarregar una recollida fora de data quan, per exemple, algú hagi acumulat mobles que molestin el veïnat, suposa un cost extraordinari.