El pregó donarà avui el tret de sortida a les Festes de Maig 2014

  0
  dimoni.jpg

  02/05/2014 – El Dimoni Romà, que serà cremat la nit del 10 de maig, ja està plantat a la platja dels Pescadors.

  El pregó del president del Club Joventut Badalona, Jordi Villacampa, divendres 2 de maig, a les 19 hores,a la plaça de la Vila, donarà el tret de sortida de les Festes de Maig de Badalona 2014. La intervenció de Jordi Villacampa, que també serà una forma d’homenatjar la Penya campiona d’Europa de 1994, anirà seguida de diversos actes de cultura popular i tradicional catalana, com el Ball de l’Àliga, o els onze trons de Sant Anastasi. La festa a la plaça de la Vila acabarà amb un concert del grup Los Mambo Jambo, inclòs dins dels actes del 25è aniversari del festival Blues i Ritmes.

   

  Dissabte 4 de maig s’iniciarà la jornada a les 10 del matí amb la XXVIII Trobada de Puntaires que se celebra a la Rambla. A les 12 del migdia, partint també de la Rambla, s’inicia la Cercavila Petita que acabarà a la plaça de la Vila, amb un final de festa a càrrec de Jaume Barri. A la tarda, a partir de les 17 hores, la plaça de la Vila i la plaça de la Plana seran els escenaris de Badagegants 2014, amb trobada, mostra, passejada i balls de gegants. També es podrà participar dissabte a la tarda a l’ofrena d’ous a les clarisses, per sol·licitar a les monges que dediquin les seves pregàries a protegir Badalona. Se surt de l’església de Santa Maria a les 18 hores. El muntatge teatral Un aire de família es podrà veure dissabte, a les 21 hores, al Teatre Zorrilla.

   

  Diumenge dia 4, a partir de les 9.30 hores, a la plaça de Pompeu Fabra, Miquelets de Badalona Colla Trabucaire celebrarà el seu desè aniversari amb una diada que vol reflectir com era la vida a la ciutat en el segle XVIII. Hi haurà campaments militars, soldats, música, canons, personatges il·lustres i gent del poble, entre altres.

   

  Per altra banda, el mateix diumenge tindrà lloc al parc de Can Solei la Festa del Badiu, un dels actes més tradicionals vinculats a les Festes de Maig amb parades d’entitats, jocs infantils, tómbola i plena, entre altres. A les 19 hores, al Teatre Zorrilla, el Jove Ballet Clàssic de Badalona oferirà l’espectacle La Sylphide.

   

  El Dimoni Romà ja espera a la platja

   

  A principis de setmana, la platja dels Pescadors va començar a ser preparada, com cada any durant els preliminars de les Festes, per plantar el Dimoni, que serà cremat el 10 de maig, la Nit de Sant Anastasi. Abans que es converteixi en cendres, però, els ciutadans tindran l’oportunitat de gaudir de l’obra uns dies. La figura està completament instal·lada des del passat dimecres. Recordem que el dimoni d’enguany ha estat dissenyat pel badaloní Àngel Martín i presenta la figura d’un legionari romà i recorda l’antiga ciutat de Baetulo.

   

  El mocador de Festes 2014

   

  Aquesta setmana s’ha posat a la venda el mocador de les Festes de Maig 2014. Un any més, la peça solidària ha estat elaborada amb criteris de Comerç Just. El mocador d’enguany és de color fúcsia i reprodueix tres mistos, que són l’element central del cartell d’enguany. Ja es pot adquiri al preu d’1 euro a l’estand ubicat a la plaça de la Vila (fins al 6 de maig); als quiscos de la ciutat; a la Trobada de Puntaries; a la Festa del Badiu; a la Festa de las Migas o a la Festa de Baix a Mar. El mocador, del qual se n’han fet 30.000 unitats, s’ha fabricat al Centre Especial de Treball de la Fundació Gaspar de Portolà, concretament al taller de confecció que dóna feina a persones amb discapacitat intel·lectual.