El premi a la perseverança (83-79)

0
    29

10/11/2018 – Amb patiment, però la Penya ja té al sac el cinquè triomf del curs. Els verd-i-negres han hagut de treballar de valent per tombar la resistència d’un Obradoiro que ha fet suar la cansalada als de Carles Duran en un partit agònic (83-79).

10/11/2018 – Amb patiment, però la Penya ja té al sac el cinquè triomf del curs. Els verd-i-negres han hagut de treballar de valent per tombar la resistència d’un Monbus Obradoiro que ha fet suar la cansalada als de Carles Duran, en un partit agònic que s’ha resolt en els instants finals (83-79).
    Curiosament en un dia negat dels verd-i-negres des dels 6m75 (5/22) ha estat un triple providencial de Ventura el que ha començat a segellar la victòria. Amb 75-73, el capità ha tornat a ser decisiu per al seu equip (78-73). Al seu costat, tres jugadors també han estat determinants: Nico Laprovittola (22 punts i 5 assistències), Shawn Dawson (20 punts, tot i les habituals llacunes al darrere) i un Marko Todorovic clarament a l’alça (11 punts i 6 rebots), que amb 80-78 també ha capturat un rebot ofensiu decisiu (82-78). Finalment ha estat Laprovittola, des de la línia de personal, qui ha acabat de segellar una victòria de caràcter, on l’equip ha sabut sobreposar-se a tots els imponderables i a un rival molt incòmode. Aquesta Penya no es rendeix i el partit d'avui n'ha estat un nou exemple.
    L’Obradoiro, liderat per Llovet (16 punts) –força xiulat durant tot el partit– i l’encert exterior de Vasileiadis, Pozas i Sàbat, ha estat un os molt dur de rosegar. Després d’un primer quart d’equilibri, els gallecs han agafat el timó del matx, ofegant l’atac badaloní i castigant les pèrdues dels verd-i-negres (11 al descans). Tot plegat s’ha traduït en 11 punts de desavantatge (27-38) que han encès totes les alarmes, amb un arbitratge que en molts moments ha tret de polleguera els verd-i-negres i l’afició de l’Olímpic. Per sort, al descans la Penya havia aconseguit minimitzar una mica els danys (36-43).
    En la represa un parcial de 7-0 ha restablert l’equilibri (43-43). En un tres i no res, però, els de Moncho Fernández han tornat a obrir escletxa, al ritme dels triples de Vasileiadis (49-57). Ha tocat tornar a remar contracorrent i l’equip ho ha fet, sense rendir-se mai tot i no acabar de trobar l’encert habitual però apujant el to defensiu. Neno Dimitrijevic, que segueix fent passos endavant, ha encès una nova espurna per tancar el quart amb un parcial de 8-0 (62-62). La Penya, a més, ha corregit el tema de les pilotes perdudes i després de la mitja part només n'ha perdut dues, a banda de dominar el rebot (37 a 25).
    El darrer quart ha estat d’infart, i de nou ha tocat remuntar (64-69). Amb Neno dirigint l’equip, en uns minuts de descans per a Laprovittola, la Penya ha tornat a aixecar-se, empesa per l’afició i per la inspiració de Dawson (70-71). Aleshores ha tornat Laprovittola, per posar per fi els verd-i-negres per davant (73-71). Els de Moncho Fernández s’han resistit, però els de Carles Duran ja havien fet el més difícil i no han perdonat. A més, els gallecs han trobat a faltar Pozas, que s'ha perdut els minuts decisius en rebre un fort cop a l'ull en una acció amb Harangody. Dissabte que ve, també a les 18h, següent assalt a casa contra el Montakit Fuenlabrada.