El Procés Constituent d’Arcadi Oliveres i Teresa Forcades es presenta a Badalona

  0
  44
  Forcades-i-Oliveres-a-Singulars-TV3.png

  15/06/2013 – El col·lectiu durà a terme aquest diumenge a la tarda un acte a Llefià per tota la ciutadania de Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià.

  Els impulsors de la iniciativa Procés Constituent a Catalunya estan presentant el projecte per diverses ciutats per acostar-lo a la ciutadania i incorporar el màxim nombre de veus i col·lectius. El proper diumenge serà el torn del Barcelonès Nord. El col·lectiu celebrarà un acte en la plaça Trafalgar del barri de Llefià que anirà dirigit a tota la ciutadania de Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià i que comptarà amb la presència de Teresa Forcades i Gerardo Pisarello. L’organització ha convocat la trobada en un espai públic per facilitar l’accés del màxim nombre de persones i habilitarà diferents punts d’informació a partir de les 18h per divulgar els punts bàsics del seu manifest. També està prevista la traducció de l’acte a llenguatge de signes per a persones sordes.

   

  La monja benedictina Teresa Forcades i l’economista Arcadi Oliveres impulsen aquest moviment ciutadà que té per objectiu la convocatòria d’un procés constituent a Catalunya que permeti que el poble decideixi democràticament i pacíficament quin model d’estat, de país i de societat desitja.

   

  L’objectiu de Procés Constituent a Catalunya és cohesionar en una plataforma les diferents persones i agrupacions que fa temps treballen pel canvi democràtic i pacífic, “a partir d’una situació d’injustícia social que està generant un fort rebuig i malestar, i que permeti orientar aquest potencial de lluita vers un canvi de model a través d’un procés constituent”. El full de ruta del col·lectiu compta amb 10 punts bàsics, entre els quals destaquen l’expropiació de la banca privada i la creació d’una banca ètica i pública, una democràcia més profunda amb més participació i canvis del model electoral, defensa de la classe treballadora i els seus drets, limitar les privatitzacions i reivindicar un potent sector públic, entre d’altres.

   

  Les persones interessades a conèixer més detalls poden accedir al web www.procesconstituent.cat i consultar el manifest, que actualment compta amb quasi 40.000 adhesions.