El procés porta un nou alcalde a Badalona

  0
  IMG_4636.JPG

  El PSC de Badalona tira endavant la moció de censura contra Dolors Sabater. El ple d’investidura d’Àlex Pastor s’ha convocat pel dimecres 20 de juny a les 12 del migdia. Els tres regidors socialistes van registrar, dimecres, davant del secretari municipal la moció amb els seus vots, els 10 del PP i un de Ciutadans. Així doncs, ja es disposa de les 14 signatures necessaries que avalarien un nou govern. El futur alcaldable, Àlex Pastor, ha assegurat que “és l’inici del canvi que la ciutat necessita”. Ara els socialistes s’enfronten al repte d’haver de formar un govern municipal amb només un alcalde i dos regidors, ja que els populars van anunciar que no entrarien a formar part del govern si el PSC mantenia el veto al regidor Xavier Garcia Albiol. Ciutadans sí que s’ha posat a disposició dels socialistes. 

  Recordem que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va afirmar que “vam impedir que Albiol fos alcalde i ara no fomentarem que formi part del govern. El PP sí, però Albiol, no”. Aquesta mateixa idea va subratllar Pastor, situant-se a “les antípodes” del líder popular. Tot i que ara la moció ja no es pot retirar, García Albiol ha demanat al PSC que garanteixi públicament que no farà un govern amb ERC i ICV, ja que, del contrari “podrien fer el ridícul davant tot Catalunya quan es voti la moció”.

  Per la seva banda, ERC i ICV han afirmat que han mantingut converses informals però “reiterades” amb els socialistes, però, com que aquests demanaven la dimissió de Dolors Sabater, els pactes no han tirat endavant. El primer tinent d’alcalde, Jose Téllez, considera que el PSC està “fent un error de càlcul” ja que estan “pensant més en l’opinió del militat que del votant socialista, que ens valora amb una nota superior a 5”. l regidor de Badalona Democràtica també ha declarat que “Xavier Garcia Albiol està jugant amb el PSC per aniquilar-lo i per aconseguir més vots a les eleccions municipals del 2019”. Pere Martinez, regidor del PDeCat ha plantejat un escenari on l’alcaldessa faci un pas al costat i així es pugui formar un govern progressista encapçalat pel socialista Àlex Pastor.

  DOLORS SABATER: “El 2019 hi tornarem a ser”

  L’alcaldessa Dolors Sabater ha assegurat en roda de premsa que el 2019 els partits d’esquerra “hi tornarem a ser per seguir amb la remuntada de la ciutat”. També ha remarcat que estan “a disposició del nou alcalde per fer el traspàs de govern. Però volem saber a qui hem de fer el traspàs perquè els projectes de ciutat no s’aturin”. Sabater també ha demanat als socialistes que expliquin “quin és el programa que presentaran a la ciutadania” i, els ha recordat que estan pactant amb el PP “més corrupte”. L’alcaldessa també ha tingut paraules pel regidor popular Garcia Albiol a qui ha titllat “d’irresponsable i cínic” després de presentar les 10 signatures per fer la moció mentre “reia dient que és impossible governar amb tres regidors. No li importa gens la ciutat”. Dolors Sabater ha reiterat que faran una sortida del govern responsable però faran una “oposició vigilant perquè no s’aturin els projectes engegats. Respecte la petició de dimissió ha assegurat que no pot dimitir perquè “donaria automàticament l’alcaldia a la llista més votada, la del PP de Xavier Garcia Albiol”