El projecte d’un pas subterrani entre el Gorg i el port podria desencallar-se aviat

  0
  40
  port.JPG

  06/02/2013 – Per dur-ho a terme serà necessari traslladar i aixecar les vies del tren; resulta un pas imprescindible per reactivar la construcció del canal i connectar el port amb la ciutat.

  La construcció d’un pas subterrani per a vehicles i persones entre el carrer de Ponent i el canal del Port de Badalona podria començar a gestar-se en els propers mesos. Així ho creu el govern municipal, que aquesta setmana s’ha reunit amb responsables de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) per parlar del projecte, pel qual seria imprescindible traslladar i aixecar les vies del tren en aquest tram en concret.

   

  El pas sentit muntanya-mar serviria per millorar la connexió del barri del Gorg i de tota la ciutat amb el port i esdevè un element molt important en futurs projectes comercials o d’oci que s’engeguin en el port, així com en la construcció del canal d’aigua. Les obres de construcció del pas anirien a càrrec de Marina de Badalona i el seu cost rondaria els 10 milions d’euros.

   

  A la reunió amb els representants d’Adif també s’ha tractat l’edificabilitat de les parcel·les que aquest ens públic té a l’entorn del port, amb les conseqüents obligacions d’urbanització dels solars. La previsió és que l’empresa pugui posar els terrenys de la seva propietat a subhasta “en un termini raonable de temps”, segons fonts municipals. Adif té drets d’edificabilitat sobre 300 pisos, 40 dels quals serien de protecció oficial.

   

  D’altra banda, l’empresa encarregada de les infraestructures ferroviàries de l’estat s’ha compromès a reparar el tancament de seguretat de les vies del tren al seu pas per Badalona. En diversos indrets del traçat del ferrocarril, però especialment a la zona del port, a la Rambla i al carrer de Santa Madrona, les tanques que separen la via pública de les vies del tren estan trencades o caigudes, amb el perill que això suposa, ja que permet el pas de vianants. El compromís d’Adif també inclou la neteja dels marges de les vies, tant d’herbes i matolls com d’escombraries.