EUiA s’uneix a ICV en el camí cap a una possible moció de censura contra Albiol

  0
  39

  06/02/2013 – La formació explica que la seva presència dins d'un possible govern no serà una condició per recolzar una alternativa; si han d'entrar en l'executiu, diuen, ho faran, sempre i quan es compleixin unes condiciones encara per debatre.

  Esquerra Unida i Alternativa secundarà el seu comany de coalició, Iniciativa, en el camí que podria portar cap a una moció de censura contra l’alcalde Xavier Garcia Albiol. Així ho va decidir l’assemblea local celebrada aquesta mateixa semana, que va centrar bona part del debat en la situació política de Badalona.

   

  EUiA considera que la seva disposició a fer fora el PP del govern badaloní ve impulsada per raons “estrictament ètiques i de qualitat democràtica” i per la conjuntura “d’emergència social i humanitària” que viu la ciutat. La formació d’esquerres subratlla que la seva presència “en el cartipàs i/o en la gestió d’un hipotètic futur govern” no serà un “criteri imprescindible ni necessari” a l’hora de negociar un pacte amb la resta de forces de la ciutat. Sí que ho seran, no obstant, una sèrie de condicions, encara en fase de debat, “que suposin garanties de canvi de govern” i la consecució d’uns objectius que hauran de ser “clars i transparents, de compromís social i solidari i d’estricte compliment per totes les parts”.

   

  El coordinador local d’EUiA, Toni Barbarà, explica que ara els càlculs electorals i els càrrecs d’un hipotètic nou govern, inclòs l’Alcalde, són l’element menys important, però que si, un cop entrats a negociar, se’ls hi demana formar part de l’executiu, s’acceptarà per “responsabilitat”, sempre que es respectin les condicions acordades per l’assemblea del partit.