El PSC critica el PP per concedir “només dues beques menjador” d’escoles bressol

  0

  09/04/2013 – Els socialistes asseguren que aquest curs el govern local "només ha concedit dues beques menjador" per a les escoles bressol municipals, d'un total de 56 sol·licitades; el PP esclareix que ha mantingut la partida per beques i que ha prioritzat les d'escolaritat.

  El PSC badaloní va denunciar ahir a través d’un comunicat les polítiques del govern local envers les escoles bressol. Segons els socialistes, l’Ajuntament “només ha concedit dues beques de menjador” per a les escoles bressols municipals aquest curs, quan se n’han demanat 56, i “només se n’han concedit 84” d’escolaritat, mentre que s’han sol·licitat 145.

   

  El principal partit a l’oposició, a més, assegura que “moltes famílies han hagut de renunciar a una plaça” en les escoles bressol per la “brutal pujada del preu de la matrícula”. Aquest curs, el preu de les escoles bressol públiques ha augmentat prop d’un 45%. En aquest sentit, expliquen que 319 han hagut de renunciar i 106 s’han donat de baixa per no poder “afrontar els preus”, “més quan no poden aspirar ni a beques menjador ni d’escolaritat, que el govern del PP ha retallat”.

   

  El govern titlla "d'esbiaixades" les acusacions socialistes

   

  El govern municipal, per la seva part, afirma que “ha mantingut la partida destinada a beques d’escoles bressol” i considera que la “interpretació” socialista és “esbiaixada”. Des d’Educació apunten que enguany s’han prioritzat les beques d’escolaritat, una subvenció “més demandada i necessària”.

   

  A més, indiquen que les beques es donen per trams, i no per curs complet, i que el total d’ajudes d’aquest 2012-2013 serà de 117 beques d’escolaritat i 20 de menjador, de les quals als adjudicataris se’ls atorga una subvenció del 45 % o del 75% del preu del servei pel qual se sol·licita la subvenció segons el nivell d’ingressos i la situació socioeconòmica de cada família.