L’Espai Betúlia reprèn els clàssics de la narrativa amb Alas ‘Clarín’

  0
  alas.jpg

  09/04/2013 – La reconeguda escriptora, membre de la RAE i catedràtica de literatura Carme Riera serà la ponent estrella d'aquesta tarda (19.30h).

  L’Espai Betúlia acull avui una nova sessió del cicle Clàssics de la Narrativa dels segles XIX i XX. Aquesta tarda, a partir de les 19.30h, el ‘blanc’ i objecte de la xerrada serà l’escriptor castellà Leopoldo Alas ‘Clarín’, un dels gran novel·listes espanyols del XIX. Sèra la reconeguda escriptora, membre de la RAE i catedràtica de literatura Carme Riera l’encarregada d’explicar l’obra i vida d’Alas Clarín.

   

  Leopoldo Alas (Zamora, 1852- Oviedo, 1901), conegut pel pseudònim de “Clarín”, forma, juntament amb Pérez Galdós, la parella de grans novel·listes espanyols del XIX. Comparable a la seva tasca com a novel·lista és la desenvolupada com a contista, i també la periodística. Estudià la carrera de Dret a Madrid, on es va doctorar, i exercí a Oviedo com a Catedràtic de Dret. La seva obra mestra és La Regenta, (1884.1885) inserida dins els corrents estètics del Realisme i del Naturalisme, i marcada èticament pel Krausisme. Va escriure altra gran novel·la, Su único hijo (1890), i un bon nombre de contes esplèndids.