El PSC denúncia la “precarietat” del servei local d’atenció a les víctimes de violència de gènere

  0
  27

  30/04/2014 – El president socialista, Jordi Serra, considera que tot plegat “deixa en evidència totes les misèries que s’amaguen darrera la foto publicitària del govern del PP d’Albiol.

  El PSC local va denunciar fa uns dies la “greu precarietat” per les que passa el Servei d’Atenció Integral a la Víctima de l’Ajuntament de Badalona. Els socialistes denuncien que “part del material utilitzat pel servei ha hagut que ser sufragat pel propis treballadors davant la manca de pressupost assignat al servei”, que, al desembre, es va finalitzar de forma sobtada el contracte de la psicòloga i l’advocada i que, recentment i degut a la precària situació, ha marxat la que havia estat responsable del centre fins ara. Ha estat aquesta darrera persona qui afirma que, al març, encara no s’havia contractat a ningú per al càrrec de psicòloga: “Tot han estat problemes i decisions presses per persones a les que no els importa, no saben, ni els interessen les dones víctimes de la violència de gènere”.

   

  El president socialista, Jordi Serra, considera que tot plegat “deixa en evidència totes les misèries que s’amaguen darrera la foto publicitària del govern del PP d’Albiol i és un toc d’alerta sobre la desatenció a Badalona de les dones que puguin patir violència de gènere”.

   

  Des del govern municipal apunten que “la marxa de l’agent de la guàrdia urbana adscrita al SAIV es va  donar per petició pròpia sol·licitant un nou destí per concurs al que es va presentar i se li va concedir”. En tot cas, afegeixen, l’atenció “ha estat coberta pels equips multidisciplinaris que configuren el servei, amb atenció jurídica, social i de seguretat”. El regidor de Seguretat i Convivència, Miguel Jurado, assegura que tot el material ha estat “contemplat en el pressupost municipal”. Pel que fa al servei psicològic, Jurado esclareix que al desembre va finalitzar, “sense possibilitat de pròrroga”, el contracte anterior, que al gener es va obrir un nou concurs i que l’empresa adjudicatària va començar a desenvolupar les seves funcions durant el febrer, quan es van atendre 21 dones, per 47 ateses el març.