El PSC insta al govern a demandar a la Generalitat pel deute relatiu a les escoles bressol

  0
  17
  escola-bressol.jpg

  09/01/2018 – El govern assegura que fa setmanes que treballa en la reclamació, que podria ser d'uns 2,5 milions d'euros.

  El PSC de Badalona ha instat aquest dilluns al govern de Badalona a demandar a la Generalitat per demanar el deute relatiu al finançament de les escoles bressol que es va tallar l'any 2012. La petició arriba dies després de saber que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat la raó a l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat, entre molts d’altres,  en la seva demanda perquè la Generalitat abonés la seva part de finançament de les escoles bressol municipals que va deixar d'assumir des del curs 2012-2013. En concret, la sentència obliga l'administració autonòmica a pagar a l'Ajuntament d’Esplugues la quantitat d'1.300 euros per alumne i curs.

   

  Els socialistes consideren que es tracta “d’una deixadesa de funcions alarmant” per part de l'executiu local.“Estem davant d’una mostra més de com el govern de Dolors Sabater no té cap problema per fer de crossa del procés sobiranista. És incapaç de preocupar-se per més de 3 milions d’euros que la Generalitat deu a l’Ajuntament de Badalona només en matèria d’escoles bressol”, etziba el president del grup municipal, Àlex Pastor. En aquest sentit, demanen la compareixença de l'alcaldessa i la regidora d'Educació, Laia Sabater.

   

  Des del govern, no obstant, asseguren que la regidoria d'Educació va iniciar “fa unes setmanes els contactes amb altres ajuntaments per coordinar la reclamació, i que s'ha elaborat un estudi per determinar quina quantitat ha deixat de percebre Badalona des de la legislatura passada, una xifra que ascendiria a uns 2,5 milions d'euros.

   

  El govern ja ha avançat que els tres grups del tripartit portaran aquesta qüestió al ple municipal de gener per aconseguir el màxim consens i enfortir “la posició negociadora en el procés de reclamació”. Tanmateix, la responsable de l'àmbit, Laia Sabater, recorda que aquest mandat s'ha introduït la tarifació social a les escoles bressol municipals, que enguany s'ha ampliat al servei de menjador. Una mesura que, apunta, ha contrarestat l'increment del PP d'Albiol el darrer mandat, quan les escoles bressol van deixar d'omplir les places, afirma.