El rebot i el tir exterior tomba la Penya al Nou Congost (85-80)

0
    18
    David Grau / CJB
    El Joventut cau al Nou Congost amb una pobra actuació en el rebot i en tir exterior

El partit al Nou Congost va arrencar molt anivellat i amb un intercanvi de cistelles que denotaven la igualtat que sempre té el derbi contra el conjunt del Bages. Pau Ribas i Conor  Morgan van liderar el primer parcial verd-i-negre (7-11) però Dani Pérez i Rafa Martínez van respondre per capgirar el marcador (17-15). Molt encertat els de Pedro Martínez des del tir exterior (19-21).

L’inici del segon quart encara va ser més anivellat (25-25) i cap dels dos conjunts va arriscar des del 6,75. Eulis Báez, per part manresana, va ser el jugador més actiu ofensivament tot i que les sòlides defenses es van imposar als atacs. Les errades en el tir exterior va ser recíproc i el primer triple verd-i-negre no va arribar fins a quatre minuts per al final del segon quart. Ferran Bassas va respondre al parcial de 4-0 vermell (29-28) però el Manresa va executar un nou 5-0 (33-28) que situava la màxima fins aleshores. Moltíssimes dificultats verd-i-negres per encistellar tot i que el quart es va resoldre amb un 3-7 liderat per NenoMorgan i Brodziansky que tornava a recuperar la igualtat inicial (36-35).

Els manresans van liderar la represa amb un altre 4-0 (43-39) que els apropava a la seva màxima. Però el millor parcial verd-i-negre del partit capgirava, novament, el marcador (43-47). L’heroi davant Casademont Zaragoza, López-Aróstegui, liderava el quart amb 10 punts en un partit sempre igualat i amb una diferència no superior a 4 punts (46-50). Ferran Bassas i Albert Ventura van acceptar el repte de trencar aquest sostre i obligar Pedro Martínez a aturar el partit davant la millora de la Penya (51-56). Els millors minuts del conjunt de Carles Duran van arribar al final del tercer període (56-62) però Tabu va escurçar diferències (59-62).

L’intercanvi de cistelles es va perllongar al quart definitiu però van ser el Baxi Manresa qui va enfortir l’atac i assegurar l’encert (68-66). La manca de contundència badalonina en el rebot va afavorir els del Bages per mantenir el lideratge en el marcador (72-68). Quan més reacció es necessitava a pista, va ser Dani Pérez qui va liderar els seus (75-70) per començar a estabornir les opcions verd-i-negres i fer-ho encara més coll amunt Eatherton amb una esmaixada, a dos minuts de la conclusió (77-72).

Un triple de Pau Ribas va mantenir la Penya al partit però el gran estat de forma manresà va sentenciar el matx (85-80). Pobre la Penya en l’encert exterior i millor el Manresa en el rebot (36/29).