El recorregut per les residències reivindicant la tasca de les dones, novetat d’enguany

  0

  La Comissió Unitària 8 de Març de Badalona convoca tota la ciutadania a participar en les accions reivindicatives i de lluita que tindran lloc el Dia Internacional de les Dones a la ciutat i que culminen amb la manifestació unitària de la tarda

  Enguany un dels fils conductors de la diada serà la visibilització i el reconeixement de les tasques reproductives i de cures, així com les reivindicacions relacionades amb les persones sobres les quals recauen aquestes tasques —en la immensa majoria dels casos, dones—, unes tasques que, malgrat ser imprescindibles per al sosteniment de la vida, són molt poc valorades, poques vegades són remunerades i, quan ho són, sovint les feines són precaritzades.

  Al matí, després d’un esmorzar «de traje» al parc de Torrents i Lladó, es farà un recorregut per diferents residències per retre homenatge a les treballadores, per reivindicar, totes juntes, els seus drets, i per deixar clar que lluitem al seu costat, perquè les opressions d’unes ens oprimeixen a totes.

  El recorregut acabarà a la plaça Pompeu Fabra, on es farà un taller plàstic feminista i on es dinarà (cal inscriure-s’hi enviant un missatge a [email protected]). I a la tarda, una manifestació unitària tornarà a recórrer els carrers de Badalona.

  Avui, 6 de març, acte institucional

  Avui, a les 17.30h tindrà lloc l’acte institucional del 8M, amb la lectura del Maniffest i encesa de llums a la Plaça de la Vila, organitzat per l’Ajuntament. 15 minuts després, la ciutadania podrà gaudir de la performance “Les paraules” de la Federació de Dones de Badalona.

  Durant la tarda d’avui, també hi haurà diferents actes i exposicions als diferents barris de la ciutat, com a Bufalà un cinefòrum a les 19h.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí