El Refugi acull una exposició d’Eduard Tortajada, antic regidor badaloní

  0
  72
  Exposició El Refugi-Pintura i emocions.jpg

  19/02/2013 – La mostra és un exercici de llibertat creativa de l'arquistecte.

  Des del passat dijous, la sala d’exposicions El Refugi, situat a la plaça de la Vila de Badalona, acull l’exposició d’escultures Pintura i emocions d’Eduard Tortajada, antic regidor badaloní.

   

  Eduard Tortajada Molina, arquitecte de professió, va néixer a Sant Adrià de Besòs l’any 1953. Va ser regidor a l’Ajuntament de Badalona en sis ocasions. Actualment és el director urbanístic d’una entitat de foment i desenvolupament econòmic. També és l’autor del llibre La porta de la intel·ligència.

   

  Tortajada ve pintant amb certa regularitat des de fa uns 4 anys, encara que ja havia fet alguns treballs mentre cursava els estudis a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya.

   

  Segons l’autor, l’exposició és un exercici de llibertat creativa, que encara que sembli contradictori, vol aportar connexions subtils aproximant al públic a un alter ego raonable, a la contraposició assumible i a propostes diferents però equilibrades amb l’objectiu d’emocionar al visitant.

  Tècnicament es tracta d’una mostra de pintura que es fonamenta en l’articulació de capes sobre les que es fan uns treballs de punxó, d’estesa de cera, de pintura acrílica, de preparació de la superfície a tractar, però sense oblidar els processos de rebaixa amb dissolvent de les superfícies envellides amb quitrà, o amb pintures a l’oli.

   

  L’exposició es podrà veure de dimarts a dissabte de 17 a 20.30 hores i els diumenges i festius d’11 a 14 hores, fins diumenge 10 de març.