El regidor d’Espais Públics, Javi López, deixa el seu càrrec al govern

  0
  49
  CgabDyxWsAEe44M.jpg

  29/04/2016 – Guanyem ha anunciat a primera hora d'aquest divendres una dimissió no exempta de controvèrsia.

  Ball polític a una setmana de les Festes de Maig. Aquest matí de divendres ha començat amb la notícia de la dimissió del regidor d’Espais Públics de Guanyem Badalona, Javier López, que, segons la seva formació, va presentar el passat dimecres la renúncia al càrrec. Acceptada per part del govern, l’edil abandona la seva responsabilitat com a representant públic “per motius personals”, segons Guanyem, que seguirà comptant amb ell “com a membre de l’organització”.

   

  A priori, no existeix cap motiu explícit o polèmica que hagi pogut detonar la seva marxa a nivell polític, més enllà del rebombori mediàtic d’aquesta setmana referent al manteniment del Pont del Petroli, però la controvèrsia està servida.

   

  La decisió ha estat anunciada a través d’una nota de premsa enviada per Guanyem Badalona passades les vuit del matí. Poc després de les 9h, el propi Javi López responia per Twitter als companys de Badalona Comunicació, que llançaven la notícia pel seu canal de la xarxa social: “No he dimitit a l’Ajuntament de Badalona. Això és el que li agradaria a alguns/nes. @GuanyemBDN”. Entre el comunicat de la formació i el tuit del fins ara responsable d’Espais Públics havia transcorregut quasi una hora.

   

  Des de Guanyem, preguntats per un hipotètic cessament maquillat, no han volgut entrar a valorar la piulada d’en Javi López i es remeten al relat del comunicat emès a primera hora, en el que apunten a la presentació de la dimissió per motius personals. “Respectem els processos personals de tothom”. Aquest diari no ha pogut contactar amb el ja exregidor. Sí s’ha tornat a pronunciar a través de Twitter, no obstant: “La informació que circula no és correcta. Donaré les explicacions en el seu degut moment, després d consultar els òrgans pertinents”, ha declarat López.

   

  Oriol Lladó s'encarregarà d'Espais Públics provisionalment

   

  L’alcaldessa Dolors Sabater s’ha pronunciat sobre la dimissió i ha assegurat a La Xarxa que el propi regidor li va transmetre personalment la voluntat de deixar el càrrec el dimecres. També ha anunciat que, de forma provisional, el regidor d’Urbanisme, Oriol Lladó, es farà càrrec de l’àrea d’Espais Públics.

   

  Pel que fa al seu relleu, la lògica electoral portaria al càrrec al número 6 de la llista de les primàries de la plataforma política, en Francesc Duran. En tot cas, el portaveu de Guanyem, Alfredo Amestoy, afirma que qualsevol persona escollida a les primàries hauria d’estar preparada per seguir les decisions dels òrgans col·lectius de la formació. “Un cop presa la decisió serà feta pública i us serà comunicada”.