El rem del Nàutic Bétulo inicia una nova era d’ambició

  0
  13305176_10156901942155394_332000068355800749_o.jpeg

  07/07/2016 – La renovació de l’estructura tècnica ha estat el primer pas que ha fet el club per aconseguir completar un salt qualitatiu en les competicions.

   

  Traçant una línia paral·lela al conjunt de canvis impulsats per la nova directiva de l’entitat, encapçalada per Sònia Oliveras, la secció de rem del Club Nàutic Bétulo ha incrementat el seu nivell d’exigència per tal d’equiparar-se als clubs capdavanters del rem català.

   

  L’arribada del tècnic Xavi Guardiola, sorgit del Bétulo i amb una brillant trajectòria al Rem Badalona, i els grans resultats assolits pels equips absoluts a la Lliga de Llaüt del Mediterrani (quarta posició masculina i campionat de Catalunya del femení) han fet entendre als remers grocs que són capaços de competir a un nivell superior.

   

  Les sessions d’entrenament dels equips principals s’han endurit i l’absolut masculí inclús segueix una estricta dieta complementada amb complements esportius d’alt rendiment.

   

  Jaume Teruel, delegat de la secció de rem del Nàutic Bétulo, resumeix el canvi de xip fet pel club amb aquestes paraules. “Som un club que venim de fer sempre posicions modestes. Aquest any hem buscat un salt de qualitat gran. A algunes persones els ha costat adaptar-se al canvi, però ara estem veient que els resultats són positius”, declarava a aquest diari el també remer del sènior masculí.

   

  “A partir del fitxatge d’un entrenador que ve del Rem Badalona, en Xavi Guardiola, volem potenciar tota la secció de rem. Es tracta d’un tècnic molt dur i exigent, però que ho ha guanyat tot”, transmetia Teruel. Guardiola controla la preparació física de tots els equips i a l’aigua dirigeix els dos absoluts i el veterà femení. Àngel César, per la seva part, és l’encarregat de treballar amb les categories de formació.

   

  Segons Jaume Teruel, “en condició física el Bétulo és un dels clubs més potents” i ara s’ha de centrar en “millorar la tècnica”. Buscant aquest objectiu, l’entitat ha aprofitat l’ajuda dels tècnics de la Federació Catalana de Rem, programant tres sessions d’entrenament a Banyoles per seguir les pautes que utilitza l’elit del rem català. El Bétulo és l’equip que més s’ha beneficiat  d’aquesta oportunitat que brindava la Federació, fet que ha reforçat la confiança dels seus remers.

   

  Convocatòries a l’estil Barça

   

  De fet, la il·lusió que es va aconseguir transmetre des del club a l’hora de planificar la present temporada va ser tan potent que alguns equips van patir overbooking d’efectius. 

  “Crec que el club va fer una gran promoció de la nova temporada i això va suposar un increment de la xifra de remers. Al sènior masculí, per exemple, vam començar l’any sent vint persones. Ara som setze, però només vuit poden competir a les regates”, relatava Jaume Teruel.

   

  “La competència que tenim entre nosaltres és molt productiva. Cada setmana de regata en Xavi fa la convocatòria, igual que faria el Barça de futbol. Qui es queda fora també es desplaça a l’escenari de la prova per animar els companys”, afegia a continuació.

   

  Captació i rivals directes

   

  Malgrat que el nou projecte del Bétulo per la secció de rem sembla haver quallat, des del club reconeixen que aconseguir fidelitzar els remers per més d’una temporada és complicat. El calendari de competició és molt extens i poder aguantar un ritme d’entrenaments extrem al llarg de nou mesos no és gens senzill. Aquest escenari obliga els clubs a buscar perfils d’esportistes amb molta capacitat atlètica.

   

  “A l’hora de captar nous remers, la veritat és que no ens costa gens aconseguir que vinguin al club a provar. El més difícil és que es quedin. La duresa d’aquest esport és molt alta i cal buscar persones fortes de debò. Nosaltres intentem captar gent procedent del rugbi, del futbol americà o de l'atletisme”, exposava el remer del sènior masculí groc.

   

  Com és normal en una ciutat que compta amb tres clubs referents, a Badalona se sol produir un canvi de ‘fitxes’ constant entre les tres entitats que es dediquen a la pràctica del rem. Vogadors i tècnics van passant per les diferents institucions, creant un marc de relacions que alterna la bona sintonia i la competició saludable.

   

  “La competitivitat amb els altres clubs de Badalona és total. Però el millor de tot és que les relacions són bones a nivell de directives i juntes. A l’hora d’entrenar i competir ens motivem els uns als altres i això fa que el nivell augmenti”, celebrava Jaume Teruel.

   

  Accidents a Torredembarra

   

  Malgrat començar la Lliga Catalana de Llagut amb força, la segona regata celebrada a Torredembarra va ser massa accidentada pel Bétulo. El Nàutic no va poder brillar com volia en les categories absolutes, ja que en les dues finals el timó de l’embarcació va sortir de lloc. Després de dues proves, el sènior masculí és vuitè a la Lliga Catalana de Llagut (28 punts), mentre que el femení es manté quart (35). El 17 de juliol a Arenys de Mar, tercer ‘round’ del campionat.