El Sant Andreu reneix per partida doble mentre el Llefià estrena derrota

0
    33
    DSC_0068 copia.JPG

21/11/2016 – Victòries dels sèniors femenins de Primera i Segona del Natzaret, bona dosi de coratge de la Minguella, recital de la Penya i error del líder.

La darrera jornada de bàsquet femení ens ha deixat resultats interessants, tant des del punt de vista positiu com negatiu. Al grup II de Primera, el Sant Andreu (5/4) de Natzaret posaria les coses a lloc després de diversos mals resultats, recuperant el balanç positiu amb un triomf treballat contra el Jovenut Les Corts (66-61).

Les jugadores de Riki Gómez controlarien les desconnexions que tant mal havien causat en els últims compromisos (11-13), tornant a mossegar en defensa (21-28) i a sentir-se més còmodes en atac en diverses fases del duel. Sortint dels vestidors amb un parcial de 27 a 19, el Sant Andreu passaria a controlar la situació i seria superior al Joventut Les Corts fins a la conclusió.

Per altra banda, al mateix grup II, l’AE Minguella (3/5) plantaria cara al tercer classificat durant quasi 35 minuts (49-61). El Geieg ‘B’ hauria de suar per tal de desenganxar-se, ja que les de Carlos Esteve es mostrarien valentes.

Després de patir en defensa en un inici (13-21), el bloc blau caminaria cap a la reacció (27-31) i mantindria les seves opcions fins als últims deu minuts (40-45). Seria llavors quan un parcial de 0 a 10 favorable al Geieg trencaria el matx.

Recuperació, exhibició i sorpresa negativa

Baixant fins al grup IV de Segona, els dos equips badalonins de la categoria que menys partits havien guanyat s’erigirien en els protagonistes positius del cap de setmana. El femení del Joventut (3/6) ho faria pràcticament tot bé a la pista del Vilatorrada (45-83), derrotant un rival directe per mantenir la categoria.

Les noies de Raúl Lorenzo basarien el seu triomf en dos parcials gairebé calcats en el segon i el quart capítol de l’encontre. Un 9 a 23 i un 9 a 24 esclafarien absolutament la defensa del cuer i ajudarien la Penya a establir la seva millor anotació de la temporada.

En relació al Sant Andreu ‘B’ (5/4), el segon sènior del Natzaret és setè gràcies al triomf aconseguit a casa contra l’AESE (59-51). Durant 30 minuts, la igualtat seria la tònica del matx (46-46), però la gran defensa proposada per les de Badalona en l’últim quart (només 5 punts rebuts) dictaria sentència.

Centrant-nos ja en el líder, la UB Llefià (8/1), l’equip de Toni Madrid veuria com la seva immaculada trajectòria quedaria tallada al camp del Sallent (56-49). Per primer cop a la lliga, les taronges es veurien dominades, havent-se d’adaptar a l’elevat llistó físic proposat per l’ASFE.

Fins al minut 8 tot restaria igualat (12-12), però les constants visites del Sallent a la línia de personal i l’encert de les seves interiors deixarien el Llefià amb problemes (30-22). En la represa, el Sallent tornaria a colpejar amb un 11 a 2 (41-26), fet que obligaria la UB a remar massa a contracor.

Tot i tenir el partit molt difícil, les jugadores de Toni Madrid podrien activar-se i escalar fins al 47 a 41, moment en el qual tres triples locals apareixerien per desfer la reacció badalonina. Els 17 punts d’Iria Rodríguez no servirien per mantenir-se invictes.

Maneta a Tercera

Per finalitzar el resum de la jornada, destacar el gran cap de setmana viscut pels equips femenins de Tercera Catalana. De sis partits jugats, els clubs de Badalona podrien guanyar-ne cinc, ja que només la Minguella ‘B’ (4/3) cediria davant del Sirius (47-52). Sant Josep (4/3), Natzaret ‘C’ (6/1), Badalonès (5/2), Minguella ‘C’ (4/3) i Círcol (4/3) derrotarien a Trèvol ‘B’ (49-61), Poblenou (70-27), Ipsi ‘B’ (61-67), Imma (64-50) i Vedruna ‘B’ (91-32), respectivament.