El Sant Josep es presenta com a líder (83-64)

0
    39

21/11/2016 – El conjunt de Sergi Vives recupera la primera plaça a Copa Catalunya fent un gran partit contra el Santa Coloma.

En un Centre Parroquial amb molt bon ambient a causa de la presentació de tot el planter groc-i-lila, el Sant Josep (7/1) seria capaç d’aprofitar la caiguda del Mataró per situar-se al capdavant de la taula del grup I. El bloc parroquial afrontava un emocionant derbi contra el Santa Coloma, partit que quedaria marcat per la brillant primera meitat feta pels badalonins (39-21). El Sant Pep imposaria el seu físic i es beneficiaria d’un mal dia dels vermells en atac.

La plantilla de Vives, liderada per Bagués (23 de valoració) i Cuesta (21) minimitzaria l’enorme actuació d’Álex López (30), circulant bé la pilota (18 assistències) i capturant 16 rebots més que el rival. Els de Xavi Grau, per la seva part, aconseguirien refer-se en la represa, anotant un punt més que el Sant Pep durant el segon temps (43-44), però el desencert generalitzat viscut pels colomencs en la primera part no els deixaria opció (83-64).

També a Copa, l’AE Badalonès (3/5) posaria fi al malson de les quatre darreres derrotes, enduent-se un final ajustat davant el Sant Quirze (96-93). La inspiració de Balagué (21 punts) seria molt important, igual que l’aportació de Marc Fernández (19). Els dimonis marxarien fins al 50% d’encert en triples (13/26) i sabrien refer-se d’una situació complicada. Després de començar molt encertats (32-28), el Badalonès s’oblidaria de defensar (49-59), havent de recórrer a l’èpica per tal de recuperar-se (76-76) i acabar guanyant.

Temps de triplet

Al grup II de Primera, els tres clubs badalonins de la categoria tancarien el cap de setmana guanyant. L’Ademar (9/1) es manté ferm al capdavant de la taula després de desactivar el Salt (74-67). Els deixebles de Lluís Garcia tindrien la situació controlada des del principi (20-20), però en la represa (45-34) veurien com un triple i una falta en la darrera acció de tir del tercer quart reactivaven parcialment el rival (59-54). Al final, una bona defensa evitaria patiments pel líder.

El Círcol Cotonifici (8/2), per la seva part, continua perseguint a Maristes. En la darrera jornada els de Víctor Carrasco assaltarien la pista del Montgat (67-73), tirant endavant un encontre complicat. Del desencert inicial (13-13) es passaria al forat de vuit punts de renda favorable al Círcol, però aleshores arribarien els triples locals (35-32). El Montgat n’acabaria anotant 13, tot i que això no evitaria que el Coto pogués competir (52-53). Al final, els badalonins tornarien a posar-se a sis punts mancant menys de tres minuts, escletxa suficient per vèncer.

Mentre el Círcol segueix tercer, l’AE Minguella és desena (4/6). El bloc de Casagemes certificaria el passat cap de setmana el quart triomf a la lliga, guanyant al camp del Palamós (63-69). La gran defensa efectuada pels badalonins en el període inicial els donaria confiança (8-16), tot i que el seu adversari estaria a punt de capgirar la tendència del xoc (47-49). En l’últim quart, la Minguella tornaria a circular bé la pilota per vèncer en la pista d’un rival directe.

Els filials somriuen

A Segona, el Badalonès ‘B’ (5/4) viuria una tarda de glòria contra el filial del Sant Cugat (77-57), mentre que al grup VI de Tercera seria la Cultural (4/5) qui guanyaria per més diferència (33-79). El conjunt de Jaume Gabaldà no tindria pietat d’un Canet incapaç d’arribar als dobles dígits d’anotació a partir del segon període. Al descans, el partit ja estava sentenciat pels de Badalona (17-42).

En relació als filials, l’Ademar Sarau (8/1) es manté líder gràcies al triomf sumat contra l’Athlètic Silenc (77-71), mentre que Minguella ‘B’ (5/5) i Círcol ‘B’ (6/3) podrien amb la resistència de l’AECAM (70-80) i la UB Llefià (64-72). Per contra, els de Miguel Blanco (4/6) encaixen la seva sisena derrota del curs. Després de fer els seus millors minuts de bàsquet durant el tercer quart jugat davant el Círcol ‘B’ (parcial de 24 a 13 i 52-49 en el marcador), els nervis deixarien l’atac de la UB totalment sec.

Per acabar, destacar que ni Natzaret (5/4) ni ABB (3/6) serien capaços de tirar endavant els seus compromisos a les pistes del Vilassar de Mar (65-60) i del Gramenet BC (76-42). Malgrat no tenir un bon dia, l’equip de Xavi Duatis competiria al Maresme, arribant a l’últim quart només cinc punts a sota (54-49).

El Fincas, per la seva part, es veuria esclafat i només podria sobreviure al llarg dels dos primers períodes (34-19). El duel començaria amb un parcial de 17 a 2 i, malgrat l’intent de reacció badaloní, els 12 triples de la Grama i el 29 a 7 del tercer quart ho deixarien tot sentenciat.