El Sant Josep ensopega a Mataró

0
    25

21/3/2016.- Salven in extremis el bàsquet average contra un rival directe però s’apreta la part alta de la taula. Important victòria del Círcol a domicili, que trenca la ratxa negativa.

El Sant Josep va jugar un partit molt dur contra el Mataró, un dels equips de la part alta de la classificació, que també vol lluitar per quedar entre els dos primers.

El primer quart va ser igualat, de tempteig entre els dos equips, i que va acabar empatat a 19. Al segon, el domini del rebot dels locals els va donar un petit avantatge i van marxar al descans 9 punts amunt, 43-34. El tercer quart va ser del Sant Josep, que va ajustar el joc interior i l’encert de Xavi González per donar-li la volta al marcador i acabar el tercer quart per davant, 61-62.

La inspiració ofensiva li va arribar al Mataró al quart definitiu i el Sant Josep va ser incapaç d’aturar el joc ofensiu del rival. Anotant des de la línia de 3 punts van poder guanyar el partit i fins i tot tenien el bàsquet average recuperat.

Però un triple increïble de Pedro Cuesta va permetre als groc i liles mantenir-lo a favor, 95-84, contra un rival que ara es tercer, perseguidor del Sant Josep a només una victòria. Després de l’aturada de Setmana Santa rebran la visita del Granollers, diumenge a les 19.30h.

Important victòria del Círcol a domicili per trencar al ratxa de derrotes.

Els dos equips van començar encertats i amb alternances al marcador. Però una estirada del Sant Cugat, amb tres triples de Curto, posava els locals per davant, 21-12. El Círcol va millorar al segon quart. Gràcies a una defensa pressionant més agressiva van poder  córrer i anotar amb més facilitat per posar-se per davant. Al descans, marcador ajustat, 34-33.

La disciplina al darrera va continuar al tercer quart. Al Sant Cugat li costava anotar sobretot a la pintura, on volien imposar la seva superioritat física. Però el Círcol va controlar el rebot defensiu de la mà de Viñallonga i Colom, fet que va permetre Jerez i Xesco explotar la seva velocitat. Un triple sobre la botzina tanca el quart amb el Círcol per davant, 50-52.

La igualtat es va mantenir fins el final. Amb 62-63 i a falta de 20 segons, el Sant Cugat fa falta sobre Xesco Gotzens, que anota els dos tirs lliures i deixa el Círcol tres punts amunt. En  un últim atac a la desesperada, el Sant Cugat falla i torna a fer falta, en aquest cas a Viñallonga. Anota un dos dels dos tirs per deixar el definitiu 62-66.

La victòria deixa l’equip amb tres derrotes de marge sobre el descens i a una victòria d’evitar la promoció. Després de l’aturada, derbi contra la Minguella a La Plana.

La Minguella arribarà al derbi després d’una derrota important en la visita del Bisbal Bàsquet. La sortida dels blaus a la pista no va ser la desitjada i la permissivitat defensiva sobre els referents del rival va suposar un desavantatge de 10 punts.

Conscient de la importància del partit, l’equip va reaccionar al segon quart, pujant línies en defensa i amb una zona 3-2 van crear dubtes al rival. Els errors del Bisbal li van permetre a la Minguella sumar amb comoditat i donar-li la volta al marcador.

Els bons minuts de Joan Llongueras, Oriol Tomeu i Ferran Hurtado van donar energia a l’equip abans del descans. Però a la segona part, la Minguella va tornar a baixar la intensitat i en 5 minuts els visitants es van tornar a posar per davant i van obrir una escletxa de 10 punts que ja no deixarien fins el final del partit, 59-70.

Els rivals directes també han perdut aquesta jornada i les coses no canvien a la part baixa de la classificació.