Partit d’alt voltatge

0
    29

21/3/2016.- La Minguella guanya a la pista del Premià, en un partit tens i intens, i dóna un pas important per liderar el grup 1 de Segona. A Primera, el Natzaret suma contra l’Olot.

El Sant Andreu es va trobar un Olot molt lluitador durant tot el partit. Va controlar el ritme a la primera part gràcies al control del rebot en les dues cistelles. Però la defensa i la intensitat de les visitants no els permetia anotar amb fluïdesa.

Les badalonines eren superiors a la pista però el joc anàrquic del rival donava resultats en atac i el marcador i es mantenia dins el partit. Tot i així, l’avantatge al descans era de 12 punts, 42-30.

A la segona part, el Sant Andreu va ajustar la defensa i va pujar línies. Va poder anotar amb més comoditat i amb transicions fàcils. La rotació del Natzaret també va ser superior davant un rival amb només 8 jugadores.

Un parcial de 18-5 al tercer quart feia pujar la diferència fins els 20 punts. El partit semblava controlat, però a l’últim quart, la pressió a tota la pista de les visitants va sorprendre el Sant Andreu.

Uns minuts de desconcert i plens d’errades van fer que el rival s’acostés a 8 punts. Però els 6 punts consecutius de Maria Garrido (14) als últims dos minuts van tornar la tranquil.litat les locals per sumar una nova victòria, 55-42. Després de la jornada de descans visitaran el Vilassar de Dalt.

A Segona, partit d’alt voltatge i molta tensió el que va jugar la Minguella a la pista del Premià. S’enfrontaven dos equips que volen la primera posició i per tant, el partit era clau. L’ambient a les grades també ho deixava clar.

Tot i les 3 baixes, la Minguella va arribar amb les idees molt clares i sabent com volia jugar. El partit va començar amb els dos equips desplegant el seu bàsquet.

Però l’ambient es va començar a enrarir al segon quart quan, l’entrenador badaloní va frenar un contraatac de la Minguella en veure una jugadora del Premià lesionada a terra. L’àrbitre, que per normativa no pot frenar aquesta acció, va xiular passes a la jugadora que havia parat. El Premià no va tornar la pilota a la següent jugada.

El partit va arribar al descans igualat. I les alternances al marcador van seguir a la represa. De nou, va arribar una acció antiesportiva de les locals.

L’àrbitre va xiular la falta antiesportiva sobre una agressió a Àlex Rueda, que va deixar la jugadora lesionada. Les jugadores del Premià van protestar l’acció fins i tot amb gestos fora de lloc cap a l’entrenador badaloní, que va recriminar l’agressió.

El Premià va agafar empenta i va anotar tres triples consecutius, dedicats a l’entrenador i els aficionats visitants, en uns gestos totalment innecessaris. La Minguella reacciona després d’un temps mort amb un parcial de 10-0, amb 10 punts seguits d’Àlex Rueda, que tot i anar mig coixa, va poder desplegar el seu joc per donar una victòria transcendental a la Minguella, 50-53.

Les blaves, però, no van poder celebrar la victòria ja que les jugadores del Premià no les van deixar fer la rotllana i el crit final al mig de la pista. Tot i la tensió i alguns gestos fora de lloc del rival, la Minguella suma una victòria que la deixa empatada amb el Premià al capdavant de la classificació però amb un partit menys.

Després de l’aturada, derbi amb la visita del Joventut Badalona Femení. Un derbi que arribarà en un moment delicat per a les verd i negres.

L’equip va deixar escapar una victòria a la pista del Quart fallant tirs sorprenents i venint-se a baix al tercer període, tot i ser superiors al rival. Algunes jugadores han de millorar l’actitud dins i fins i tot fora la pista per encarar amb garanties el tram final de temporada.

També derrota del Llefià en un altre partit que s’escapa als últims segons. Les badalonines van començar marcant el ritme en la visita a Llefià. La bona defensa els posava per davant al marcador, 12-20.

Al segon quart, el Canet va endurir la seva defensa i amb un parcial de 6-0 ajustava el marcador, 29-32. La cadet Paula M. González va debutar amb el sènior amb un triple destacat. La igualtat va seguir al tercer quart, amb un arbitratge permissiu que afavoria el joc de les locals, 42-40.

Al parcial definitiu tot seguia igual fins que, a pocs segons del final i guanyant d’un punt, els errors del Llefià van donar ales al Canet i amb un triple sobre la botzina deixava el definitiu 56-52. Laia Casas amb 15 punts i Miriam Valls amb 12 van ser les millors anotadores del Llefià.

És el tercer partit consecutiu que s’escapa als últims segons. L’equip competeix tot i anar curt d’efectius per culpa de les lesions però li falta acabar de rematar els partits. Després de l’aturada visiten la pista del Castellar B.

Derota del Badalonès en la visita del Calella. Després del descans visiten Blanes. El Sant Andreu ha descasat aquesta jornada, tornarà a la competició rebent el Canet.