El Sant Josep es renova

  0
  IMG_0495 (1).JPG
  18/7/2016.-  Només segueix un jugador de l’equip de la temporada passada, Pedro Cuesta. La resta, tot són novetats en un projecte renovat i amb jugadors joves per treballar pensant a mig termini. 
  “No és un equip ni millor ni pitjor que el de l’any passat”, assegura el tècnic Sergi Vives. “És un projecte nou iniciat amb moltes ganes i perspectives de futur. És un equip molt jove però confio molt amb seu talent”. El cos tècnic repeteix per afrontar aquest nou repte. amb un equip pràcticament nou. Per això volem conèixer les novetats de la mà del seu entrenador.   
  Bases
  Gerard Blat. L’any passat va jugar a la lliga EBA amb l’Arenys. Forma part d’una de les generacions groc i lila més exitoses, la del 97. En la seva segona temporada com a sènior aportarà el seu talent ofensiu i la seva intel·ligència per dirigir l’equip.
  David Jimeno. Després de dues temporades, torna al club on es va formar per ajudar a créixer els jugadors més joves amb la seva experiència. Destaca per saber llegir molt bé els partits i per una excel·lent visió per treure contraatacs. 
  Alers:
  Adrià Meruelo. També és de la generació del 97 i torna al Sant Josep provinent de l’Ubsa. Pot aportar una olt bona lectura de joc ja que destaca per la bona presa de decisions, a més de sumar en punts i rebots. 
  Aly Guelle. És un escolta-aler que aportarà intensitat i potència física, fet que li permet ser determinant tant en defensa com en atac. La temporada passada va jugar al Vedruna i és un altre dels jugadors de la mateixa generació que torna al club. 
  Ferran Bagués. Va començar com a preinfantil al Sant Josep i ha jugat al Joventut de Badalona fins a júnior. La temporada passada va jugar amb Gerard Blat a la lliga EBA amb l’Arenys. És un escolta-aler que aportarà talent ofensiu, visió de joc i tir exterior.
  Domingo Serra. També té passat groc i lila. Després de dues temporades als Estats Units, estudiant i jugant, s’incorpora a l’equip per intimidar en defensa, controlar el rebot en atac i aportar joc ofensiu, ja que pot anotar des de curta i llarga distància
  Pivots:
  Antonio Ruiz. També a la pintura estarà present la generació del 97. L’últim any ha jugat al Santa Coloma i torna per ser el referent interior, intimidant en defensa i rebotejant a les dues cistelles.
  José Luis Lorente. Procedent de l’Ademar, és un ala-pivot amb experiència que sumarà tant als partits com als entrenaments. A més de la seva duresa defensiva i bon joc de peus en atac aportarà equilibri a l’equip.
  De l’equip de l’any passat només segueix Pedro Cuesta, que seguirà aportant punts i rebots. La seva experiència i domini de la categoria permetrà fer créixer l’equip i accelerar la adaptació i progressió dels joves. 
  Aposta per gent de la casa
  Excepte Lorente, totes les incorporacions han passat per les categories inferiors del club. A més d’una aposta per la gent jove la intenció també ha estat  donar oportunitats a gent de la casa. El tècnic assegura que “és un projecte que me’l sento meu, tinc moltes ganes d’implicar-m’hi i posar-hi el meu estil. El nou projecte del Sant Josep ja ha començat a entrenar. “Estem concentrats en la nostra feina i no ens importa res més que la nostra progressió ja que comencem a construir de zero”.
  Tot i pensar a mig termini l’equip ja està treballant per ser competitiu en una categoria tan exigent com Copa Catalunya. Encara queda alguna incorporació per completar l’equip però aquests dies abans de l’aturada de vacances la feina està centrada en  començar a treballar alguns conceptes tàctics  per poder aprofundir després  en la pretemporada. I és que amb tantes cares noves, l’equip serà diferent també en aquest aspecte respecte al de la temporada passar per treure tot el profit a les característiques de les incorporacions. 
  Segons el tècnic, “les sensacions son molt bones perquè tots els jugadors estan expectants i amb moltes ganes d’aprendre i superar-se. No són conformistes i que treballarem per jugar bé a bàsquet i tenir un estil propi i reconeixible.