El Sant Josep no remunta i el Círcol no té més marge

0
    23

23/5/2016.- Els parroquials havien de recuperar dos punts però van perdre i es queden sense Final a 4. El Círcol haurà de guanyar el tercer partit per seguir a Copa.

El Sant Josep es va recuperar d'un mal inici de partit i va arribar als últims minuts amb opcions de guanyar i de resoldre l'eliminatòria però la sort no va acompanyar als moments clau.

El Viladecans va sortir més fort i més encertat al partit i els parroquials van veure com la diferència al primer parcial augmentava fins el 23-10

Al segon, els groc i liles van tirar d’esperit competitiu i poc a poc van retallar la diferència fins arribar al descans 6 punts per sota, 48-42.

A la represa les forces es van equilibrar. Els dos equips mantenien un ritme anotador alternant ratxes, però amb els locals per davant, 75-66

A l’últim parcial, les defenses alternatives del Sant Josep van donar resultat i es van acostar fins el 90-91 i amb possessió de pilota a falta de 3 minuts.

Però a la següent jugada, tot i trobar una bona opció de tir, el llançament no va entrar i la resposta del Viladecans va ser un triple, que tornava a posar la eliminatòria costa amunt.

El partit va seguir igualat però els parroquials ja no van tenir temps de guanyar primer i recuperar després eld dos punts del partit d’anada. Al final 98-94 i el Viladecans serà el rival de l’Ubsa a les semifinals de la Final a 4.

La temporada acaba pel Sant Josep després d'una fase regular on sempre han estat a dalt i una primera volta en la que van ser líders invicetes moltes jornades. La segona volta ha estat una mica més irregular i els ha deixat a les portes de la Final a 4 de Copa.

Pel que fa al Círcol, la cita és diumenge a les 19.30h a La Plana, un pavelló que ha de tenir l'ambient de les grans ocasions. La derrota al segon partit de la eliminatòria contra el Ciutat Vella els obliga a guanyar, sí o sí, per mantenir la categoria.

Els nervis van estar presents des del principi sobre el parquet, amb errors i pilotes perdudues per part dels dos equips. La superioritat local a la pintura els va fer guanyar el primer parcial, 18-15.

El Círcol va patir un defensa individual molt dura que feia difícil trobar el forat per anotar. A més l’equip tampoc estava encertat des de l’ampolla. Tot i així, van ajustar la defensa i al recuperar pilotes va poder córrer i fer cistelles més fàcils per arribar al descans per davant al marcador, 35-36.

A la represa, van poder mantenir la iniciativa al marcador als primers minuts, tot i així seguien els errors en el tir exterior i amb molts problemes per circular la pilota. El Ciutat Vella apostava per la seva superioritat a la pintura per seguir dins el partit. Al tercer quart, empat a 53 i tot per decidir.

Però l’últim parcial va tenir color local, amb tres triples que posaven per davant el Ciutat Vella. Lladó va mantenir el Círcol dins el partit i a 4 minuts del final la diferència era de només 2 punts.

A l’hora de la veritat van tornar els errors i les pilotes perdudes, mentre els barcelonins no perdonaven amb atacs més sòlids. Un parcial de 8-3 els donava tres punts d’avantatge a minut i mig pel final i les dinàmiques ja no canviarien fins el 74-67 final.

Els dos equips ja no tenen marge d’error: el que guanyi diumenge mantindrà la categoria, el que perdi baixarà. El factor La Plana ha de ser determinant per ajudar al Círcol a seguir una temporada més a Copa Catalunya.