El Museu de Badalona bat rècord de visitants durant la Nit dels Museus amb 5.700 persones

  0
  47
  ff6283c1-1064-41cc-93bc-e25aa1655e11.jpg

  24/05/2016 – Les xifres definitives de visitants mostren que aquest any han passat pel Museu de Badalona durant la Nit dels Museus un total de 1.700 persones més la passada edició.

  5.700 persones van visitar aquest dissabte 21 el Museu de Badalona durant la Nit dels Museus, que va començar a les 19 hores i es va allargar fins a la 1 de la matinada. La major part dels visitants eren de Badalona, tot i que també n’hi van haver que procedien de Barcelona i d’altres poblacions del Barcelonès, el Maresme i el Vallès.

   

  Les xifres definitives de visitants mostren que aquest any han passat pel Museu de Badalona durant la Nit dels Museus un total de 1.700 persones més que les que ho van fer l’any passat durant la mateixa ocasió.

   

  Durant la jornada de portes obertes, el públic va poder veure de manera gratuïta tots els espais museïtzats. En diferents punts del jaciment romà, els visitants es van trobar ambientacions amb personatges que recreaven alguns aspectes de la vida quotidiana a Baetulo.

   

  El Conducte d’Aigües, obert per primer cop

   

  Així mateix, per primera vegada en la Nit dels Museus els visitants van poder entrar el Conducte d’Aigües, que fins ara només s’obria al públic durant la Magna Celebratio. Aquest Conducte d’Aigües té una llargada de 40 metres, està fet en volta de canó i s’hi entra pel carrer d’en Pujol, al barri de Dalt de la Vila. Va funcionar en època de Tiberi per proveir Baetulo d’aigua per a ús domèstic. Actualment és l’únic conducte d’aquest tipus visitable a Catalunya.

   

  La directora del Museu de Badalona, Margarida Abras, ha explicat que “l’augment de visitants en relació a l’any passat demostra que la Nit dels Museus és una iniciativa plenament consolidada i que té el reconeixement del públic en general”. “Des del Museu de Badalona es valora molt positivament que una part dels visitants hagin estat persones que han vingut de Barcelona i de comarques veïnes, la qual cosa demostra l’interès que genera el jaciment romà de Baetulo”, ha afegit.