El Sant Josep pica a la porta del líder; el Badalonès ‘top 4’ a Copa; la Minguella no falla

0
    20

El CB Coalci Sant Josep segueix amb el seu idil·li a Lliga EBA després de superar el Boet Mataró (81-77) en una nova exhibició de Gerard Blat a la pista amb 27 punts, 2 rebots, 2 assistències i 25 de valoració. William Trust va ser l'home rebot al centre parroquial amb 17 rebots.

El pivot americà va liderar el primer quart badaloní sota la cistella (25-11) tot i que el Mataró va adaptar-se al ritme del conjunt de Sergi Vives i al marcador al descans era de 39 a 35. Al tercer quart, un clàssic a Copa a les darreres temporades va mantenir la igualtat al marcador (59-55). La màgia i direcció de Gerard Blat va tornar a aparèixer per liderar la victòria dels grocs-i-liles fins al 81-7 final que deixa el Sant Josep amb un balanç de quatre victòries i una derrota. Increïble balanç per seguir somiant.

A Copa Catalunya, el Badalonès (4/1) de Xavi Riera marca el ritme al grup 1. Els badalonins van protagonitzar un matx de menys a més. La diferència al marcador va augmentar progressivament des del primer quart (17-20) fins capgirar el matx al descans (36-31). A la represa, Cuesta i Balaguer van rematar la feina en tirs de camp (58-48) i el triomf final es va tancar amb una festa de triples (15 punts) fins al 92-70 definitiu. El Maristes de Lluís García també va sumar l'altra victòria badalonina de Copa amb un triomf còmode davant l'Artès (96-80). La destacada puntuació per part d'ambdós conjunts té l'encert des del triple com a resposta. El marcador al primer (29-20) i segon quart (57-41) va sumar 10 triples per part dels badalonins. A la represa, els tirs de camp van agafar el relleu (76-67) i el marcador es va tancar amb el 96-80 final.

Per la seva banda, el Círcol Catòlic (3/2) de Juli Jiménez va caure a Girona davant el Citylift (80-60). Els badalonins van arrencar el matx amb un parcial inicial de 0-8 a favor però els gironins van capgirar el marcador al quart inicial (20-18). Un pobre parcial de 25-8 va dificultar la remuntada abans del descans (45-26). El Girona va mantenir l'avantatge a la represa (66-40) i el partit es van tancar amb una diferència de 20 punts. Molina va ser l'home més destacat del Círcol amb 17 punts.

A Primera Catalana, la Minguella (5/2) no atura la seva ratxa de victòries i va sumar la cinquena celebració de la temporada davant l'Escala (54-80). El conjunt de David Martín va sumar la victòria amb un primer quart espectacular d'Ors (14 punts). Al descans, la diferència ja era de 15 punts a favor dels badalonins (31-46). El tercer quart, la Minguella va sumar un parcial de 2-11 que es va reflectir al marcador (45-70). La victòria es va tancar a terres gironines amb un triomf final de 54 a 80 que deixa els de Martín a una victòria del líder, el Montgat (6(1).

El Badalonès B va viure un partit molt igualat contra el Sant Andreu amb final feliç a favor dels badalonins (61-59). El matx va evolucionar equilibrat fins al descans (33-28) però els dimonis van obrir forat a la represa des de la línia de 6,75 (50-39). Un parcial visitant de 0-14 no va evitar el triomf del filial del Badalonès (¾).

A Tercera, Minguella B (6/1) i Cultural (5/2) lideren el grup 3 de la categoria després de superar Diagonal (94-106) i caure contra Maristes B (88-81), respectivament. El Círcol B (4/2) també va sumar triomf contra el Coll (74-105), així com la UB Llefià (2/4) davant l'Stucom (98-40). L'ABB (¾) davant Alisos (68-71), el Sant Josep B (1/6) contra el Gramenet (70-66) i el Natzaret (3/4) versus Mir (56-63), van caure aquesta jornada.