El Sant Josep s’adapta a EBA; l’Ademar suma d’inici; la Minguella, a la part alta

0
    31

8 d'octubre i primera jornada de competició que tenim tots els equips badalonins i totes les categories en acció. A Lliga EBA, el Coalci CB Sant Josep ha sumat la segona victòria a domicili en dues jornades disputades. Aquesta vegada, el conjunt de Sergi Vives va somriure a la pista del CB Quart (66-70). Els badalonins van arrencar el partit amb un primer quart molt anotador en el tir exterior (17-24). Un parcial de 14-10 al segon període va provocar que la distancia s'escurces a 3 punts (31-34).

A la represa, Eduard Camós agafaria el control del partit i amb un 4/9 en triples capgirava el marcador (48-47) al final del tercer quart. El Sant Josep hauria de reaccionar al darrer període i així ho va fer. Els badalonins va reforçar el joc sota cistella i va tancar el partit gràcies a Meruelo des de la línia del tir lliure. Segon triomf badaloní a EBA que deixa el conjunt de Vives a la zona noble i amb un partit menys.

A Copa Catalunya, grup 1, el Badalonès va caure al Guinardó davant el Martinenc (80-74). El partit va començar amb una defensa badalonina en zona, fet que va permetre el tir exterior del Martinenc, que va aconseguir les primeres diferències en el marcador. En el darrer tram del primer quart, els badalonins van reaccionar i van aconseguir tancar el quart (19-19). Al segon temps, la igualtat va ser la tònica dominant, amb cap dels dos conjunts sense poder distanciar-se fins que en els últims minuts, un parcial d'11-2 va permetre al Martinenc marxar al descans amb un avantatge de sis punts (46-40). La renta local va superar els 14 punts a la represa però el Badalonès va reaccionar a l'últim quart amb tres triples consecutius i un parcial de 3-13 que deixava el Martinenc cinc punts per sota quan faltaven 5 minuts (69-74). Malauradament, un parcial d'11-0 local va portar el conjunt de Suñé a la derrota (80-74).

Lluny de Badalona, el Maristes Ademar de Lluís García va resoldre la seva primera jornada a Copa Catalunya amb victòria davant La Salle Reus Ploms al Baix Camp. El conjunt vermell va tancar els dos primers punts de la temporada amb un ajustat 69-74.

Al grup 2, el Círcol Cotonifici de Juli Jiménez no va arrencar la temporada amb un regust dolç. Després d'ajornar-se la primera jornada de Copa, els badalonins va caure a la Plana contra el Bàsquet Sitges (69-65). El conjunt de El Garraf va obrir forat al quart inicial gràcies a tres triples (11-18). Al segon període, els visitants es van carregar de faltes i van veure com els de Badalona no desaprofitaven l'ocasió des de la línia de tir lliure (36-29). La diferència al marcador es va ampliar a la represa (52-41) fins a arribar a una màxima de 13 punts al darrer quart (54-41). Tot i això, el Sitges va capgirar el marcador amb un parcial a favor de 26-11 i condemnar el Círcol a la derrota.

D'altra banda, la AE Minguella (3/1) comença a marcar territori al grup 3 de Primera Catalana. El conjunt de David Martín va superar sense oposició el SantJoanenc a Sant Joan Les Fonts (52-78). Els badalonins van arrencar el matx poc encertats en atac (14-10) però a partir del segon quart van capgirar el marcador i obrir forat (27-34). A la represa, la Minguella va protagonitzar un concurs de triples particular amb un global de 18 punts des del perímetre i una defensa impecable (38-66). La victòria es va tacar al darrer temps amb el 52-78 definitiu.

A Segona, el Badalonès-Dimonis va sumar la segona victòria de la temporada (2/2) a la pista de la Penya Fragatina (67-76), en un partit que va començar a remolc (19-15) però que abans del descans ja dominava (29-36). A Tercera Catalana, la Minguella B és l'equip de moda a Badalona (4/0) després de superar l'Stucom (59-72) i seguir invicte. El Natzaret (2/2) també va sumar un triomf contra el Diagonal (88-63), de la mateixa manera que el Círcol B (2/2) davant el Gramenet (66-72) i la Cultural (3/1) contra l'Alisos (72-75). L'ABB (2/2) va sortir triomfador de la Verneda davant l'ASME (54-66) i el Maristes (3/0) també va sumar els dos punts al derbi de filials davant el Sant Josep (1/3) (88-94), en un partit que es va decidir a la pròrroga.