El Sant Pep aguanta la pressió i el Círcol es posa líder

0
    26

13/03/2017 – Els parroquials es recuperen de l’última derrota, mentre que el Coto avança l’Ademar a la Primera Catalana.

Setmana important la que han viscut els equips de bàsquet masculí de Badalona, sobretot en les categories de més prestigi. A Copa, i després de la derrota soferta pel líder a Sant Quirze, la classificació del grup I està més comprimida que mai. El Sant Josep (17/3) encara lidera, però té el Boet just al darrere (17/3). La plantilla de Sergi Vives està aguantant la pressió, però cada vegada tot sembla igualar-se.

Davant el Natació Sabadell (77-69), els groc-i-liles comptarien amb les millors versions de Miki Fons (23 de valoració) i Ruiz (31), però haurien de treballar per derrotar els vallesans malgrat dominar el rebot de forma rotunda (56 a 26). Al descans, el Sant Josep anava a remolc (31-36), però amb un parcial de  21 a 8 es posaria el partit a favor (52-44).

La treballada victòria de líder no tindria continuïtat a la Plana, escenari on el Badalonès (8/12) queia derrotat a mans de la UE Sant Cugat (50-73). Amb només un 35% d’encert en tirs, els jugadors de Xavi Riera no podrien fer front a les 14 captures ofensives del seu rival. La sortida de la represa (31-35) seria definitiva (41-56).

Canvi de líder

Mentre a Copa els resultats deixaven un cara i creu per Sant Pep i dominis, al grup II de Primera es confirmava el canvi de líder. L’Ademar (18/4) cau fins a la tercera plaça després de perdre a casa contra el Mataró ‘B’ (57-60), circumstància que aprofita el Círcol per passar a liderar  (18/4) el triple empat amb el CEB Girona i Maristes.

L’equip de Víctor Carrasco es mostraria molt fiable a la pista del Pineda (61-78), mantenint un nivell d’anotació estable a partir del segon quart (26-36). La feina de Forteza a nivell ofensiu i el desgast col·lectiu executat en defensa (45-57) farien que el Círcol trenqués el xoc mancant quatre minuts (51-71).

L’Ademar, per la seva part, viuria un encontre de dues cares, passant d’enfonsar-se abans del descans (17-37) a reaccionar amb un 24 a 12 (41-49) per acabar quedant-se a tocar de la gesta (57-58).

Traver decantaria el partit pel Mataró, evitant un ple de triomfs badalonins de Primera ben buscat per la Minguella (9/13). El conjunt de Casagemes superava el Montgat (57-63) per sumar la quarta victòria seguida i caminar cap a la salvació directa. Un rush final espectacular en l’últim període 13 a 23 donaria l’alegria del cap de setmana als blaus, els quals trobarien punts en les mans de López i Hurtado quan el partit més ho exigia.

Derbi pel Llefià i pas enrere del Círcol ‘B’

Finalment, en una jornada on el Badalonès ‘B’ (9/13) tornaria a caure a Segona davant el Lima Horta (67-63), a Tercera s’hi disputaria un derbi Llefià (9/12)-Natzaret (7/13) amb resultat favorable pels de Miguel Blanco (81-72). El Círcol ‘B’ (15/6) cauria al camp del Calella (74-65) i es queda en tercer lloc, mentre que l’Ademar (14/6) donaria la sorpresa negativa cedint contra el Vilassar de Mar (77-76).

La Cultural (12/8) tanca el cap de setmana en setè lloc, just per sobre d’una Minguella ‘B’ (11/10) derrotada pel Gramenet BC (65-59). L’ABB (7/13), per la seva part, oferiria l’enèsima demostració de caràcter de la temporada, quedant-se a tres punts de tombar el líder: el CB Sant Feliu (60-58).