El Sant Pep triomfa en un infern, el Círcol fa de líder i la Minguella camina cap a la salvació

0
    38
    DSC_0532 copia.JPG

20/03/2017 – Victòria parroquial a Santa Coloma, cara o creu perdut pel Badalonès i exhibició de poder del Coto a casa.

El Joan del Moral es va vestir amb les seves millors gales, registrant un ple absolut esperançador i motivant. El CB Santa Coloma (13/8), sisè classificat del grup I de Copa i ara a dos partits de les places de fases, es disposava a frenar el líder de la categoria: un Sant Josep (18/3) dominant.

La tònica d’igualtat regnaria durant la major part de l’enfrontament, tot i que el físic superior del Sant Pep i el canell de Cuesta acabarien sent decisius. Álex López (18 punts, 6 rebots, 5 assistències i 28 de valoració) disputaria tot el duel, estant ben acompanyat per Arredondo (15).

Per part badalonina, el líder sens dubte seria un Cuesta (27+10) recuperat per la causa parroquial. Cap dels dos conjunts seria capaç de desenganxar-se en el marcador (15-13) fins al descans (30-31), guió que tindria continuïtat en la represa (45-46) tot i la superior efectivitat del Sant Pep en el rebot (15 captures més).

A l’hora de jugar-se les garrofes, Cuesta faria el pas indicat. Tres triples del veterà jugador del Sant Pep obririen escletxa, passant del 51 a 53 a un perillós 56 a 66 favorable als groc-i-liles. Malgrat intentar-ho, el Santa Coloma ja no tindria temps per reaccionar (65-75).

Mentre el líder guanyava a Santa Coloma, a l’AE Badalonès (8/13) se li escapava un final a cara o creu molt cru al camp del Sant Quirze (84-83). Els germans Baltà (55 punts entre els dos) oferirien espectacle pur als aficionats, igual que un Balagué (19+8) sempre disposat a aparèixer en els moments importants.

Els dimonis obrien foc completant un primer quart somiat: quatre triples i domini del ritme (19-23). Els vermells continuarien manant fins al descans gràcies a un últim bàsquet de Vicente (40-42), però el seu millor moment arribaria amb un parcial de 0 a 14 que els acostava al triomf (52-64). Contra tot pronòstic, però, el Sant Quirze podria reaccionar i acabaria castigant tres errades del Badalonès en el tir lliure per guanyar gràcies a la sang freda de Ricard Baltà.

Solvència de líder

Al grup II de la Primera Catalana, el gran dominador de la jornada seria el líder: el Círcol Cotonifici (19/4). Els deixebles de Víctor Carrasco farien vibrar la Plana completant 40 minuts molt seriosos contra el cuer, un Quart massa debilitat per la motxilla de derrotes que arrossega (90-49). Els gironins aguantarien fins al descans (37-27), però un parcial de 34 a 7 acabaria amb la seva resistència.

Amb el mateix resultat final que el Coto però patint molt més, l’AE Minguella (10/13) tancava el cap de setmana en novè lloc gràcies al triomf sumat contra el Santa Eugènia (52-50). L’equip de David Martín ha trobat l’equilibri i la confiança.

Els de Casagemes semblaven tenir-ho tot sota control després de minut 20 (37-23) i el 30 (47-33), però l’escàs encert exhibit en l’últim quart (només cinc punts) donaria emoció al xoc. La Minguella es passaria quasi vuit minuts sense anotar i arribaria a donar-li al seu rival l’opció d’anar a la pròrroga.

Maristes (18/5), per la seva part, també viuria un final ajustat (66-63) culminat en aquest cas amb derrota contra el Garrotxa. L’Ademar s’arribaria a situar a vuit punts (32-40) i a nou punts de distància (37-46), però acabaria entrant en el darrer minut amb el marcador empatat (63-63). Coderch, des de la llarga distància, decidiria pel Garrotxa.

El Natzaret tomba el líder

Ja per acabar, en una jornada on el Badalonès ‘B’ (10/13) tallava una ratxa de cinc derrotes seguides a Segona imposant-se al CEB Sant Jordi (72-66), a Tercera hi hauria sorpresa en clau badalonina. El Natzaret (8/13) tombava el líder, el Sant Feliu (70-63), mentre que l’Ademar Sarau (14/7) es deixava anar contra el Gramenet BC (60-77).

La Minguella ‘B’ (11/11) cauria derrotada a mans del Calella (55-65) i el Círcol ‘B’ consolidava la tercera plaça del grup VI imposant-se a l’AECAM (86-71). El derbi entre la Cultural (13/8) i la UB Llefià (9/13) seria pels locals (81-68) i l’ABB (8/13) seria capaç de vèncer el Canet (58-50).