El Santa Coloma passa a la final (72 a 81)

0
    44
    santako.JPG

22/12/2012
    Els de Cristian Bañuelos s'han classificat per la final de la Copa Federació en un partit magnífic i ple d'accions competitives. Després de guanyar el Roser, els colomencs jugaran la final a les 12:15 al pavelló de l'estació el nord contra el Martorell.

El Santa Coloma s'ha classificat per la final de la Copa Federació en vèncer el Roser en un partit obert, ple d'alternances i cistelles de qualitat i caràcter.
    La competitivitat dels jugadors del Santa Coloma, ha pogut amb un conjunt local que ha depengut massa de l'encert de Gil i Sada, i no ha sabut aprofitar la màgia del badaloní al tram final.

L'intercanvi de cops dels 10 primers minuts ha estat el primer plat d'un excel·lent menú de Nadal.
    Marc Balagué començava el partit endollat anotant 2 triples seguits, però Sada contrarestava amb una excepcional gama de fonaments (10 a 15).

El Santa Coloma, que jugava sense Valle i Merchant, basava tot el joc en els seus exteriors, i el Roser ho ha aprofitat per augmentar línies i marxar al primer descans amb avantatge (20 a 18 min10). Al segon quart, els colomencs han aprofitat que Sada era a la banqueta per capgirar el marcador (20 a 26), però el Roser ha tornat a entrar al partit des de la defensa i amb l'entrada de nou de l'aler, que ha anotat i ha generat pels companys, ha clavat un 19 a 7 i ha marxat 7 amunt al descans (42 a 35).

A la represa s'han vist els millors minuts del Roser, dirigits per l'elèctric Pau Gil. Els barcelonins han intentat trencar dos cops el partit (50 a 41 i 60 a 47), però no han acabat de rematar la feina. De nou sense el gran dels Sada, el Roser ha tornat a patir en atac, i el Santa Coloma ha mantingut vives les opcions (62 a 48 min 30).

Un triple de Joel Temprano a la botzina de possessió tornava a donar la iniciativa al Roser (68 a 61) però els jugadors del Santa Coloma tenen un caràcter molt competitiu, i 6 punts seguits de Marc Balagué ho han tornat a deixar tot per decidir (68 a 67).

Amb el marcador 71 a 72, el partit s'ha travat unes quantes jugades fins que Marc Balagué, de nou, ha perforat la cistella des del 6,25. La mala gestió del Roser que no ha tornat a buscar Sada, un 1 de 4 en tirs lliures i una antiesportiva a Eric Balagué, han acabat decidint la segona semifinal.

Joel Rodríguez ha estat el màxim anotador (21 punts) i més valorat del partit (29). L'han complementat molt bé Armand Solé (15 punts) i Berenguer (13). Adolfo Sada s'ha quedat amb 20 punts.

La final serà demà a les 12:15 al Pavelló de l'estació del nord contra el Martorell, que s'ha desfet del Quart.