La Penya recupera sensacions i manté vives les opcions de Copa (96 a 75)

0
    24
    pere penya estu.JPG

23/12/2012
    Els verd-i-negres s'han desfet d'un rival directe amb un joc ràpid i alegre, i empaten amb el 8é classificat.

El Fiatc Joventut ha sumat la 7a victòria de la temporada en vèncer l'Asefa Estudiantes per 96 a 75, i empata amb el Barça, l'Obradoiro i el conjunt col·legial en la lluita per la 8a plaça.
    Els verd-i-negres han tornat a mostrar la millor versió de la temporada, amb un joc ràpid i vistós que ha acabat anul·lant un Estudiantes cansat.
    En el dia del derbi de canteres, Pere Tomàs ha tornat a demostrar el nivell de competitivitat d'abans de la lesió, i Fisher i Gaffney han jugat el paper d'americans que marquen les diferències.

El partit es preveia com un festival anotador, i el primer quart ho ha corroborat. L'Estudiantes anotava amb fluïdesa i continuïtat, però s'ha vist superat per una Penya que ho feia a batzegades tant des del triple com després de les recuperacions (15 a 10).

Pere Tomàs ha mantingut l'encert exterior dels últims dies i s'ha barallat com el que més sota els cèrcols, per acabar el període amb 11 punts. L'encert de Kuric i Granger abans d'acabar el quart (27 a 24) i uns primers minuts del segon en que les segones unitats han travat el partit, ha mantingut l'Estudiantes amb opcions (33 a 31). De nou amb l'entrada de Pere Tomàs, i l'anotació de la parella Quezada-Fisher, la Penya ha agafat una renda que mai més ha deixat escapar (45 a 35).

A la represa han arribat els millors minuts de la Penya. En un partit de transicions ràpides i pocs entrebancs, Fisher s'ha sentit molt còmode per jugar i fer jugar els companys. L'Estudiantes ho ha intentat amb una defensa zonal 1-3-1 amb alternatives, però al tercer quart Fisher ha seguit generant i els verd-i-negres han arribat a una màxima de 18 punts (65 a 47).

Els col·legials no han variat l'esquema defensiu, i mica a mica han anat travant l'atac de la Penya. Clark ha reduït la diferència a 10 després d'un triple, però novament Fisher ha tornat a trobar opcions en una defensa molt tova, i un triple d'Ehambe ha tancat el partit amb 5 minuts per jugar-se (78 a 61).

L'Estudiantes, que juga amb pocs jugadors, ha acusat disputar 3 partits en una setmana i no s'ha vist amb forces de seguir lluitant. Han restat uns minuts en que Oliver ha fet jugar els seus companys, per arribar a una diferència final de 21 punts que millora el registre de punts i a favor i punts en contra de l'equip, vital per poder ser a la Copa.