El Seagull comença un projecte de campus femenins a Badalona

  0
  DSC_0585.JPG

  29/12/2016 – Alba Gordo i Xènia Royo, membres del primer equip, han estat entrenant a un grup de jugadores durant les festes de Nadal.

   

  La marca Seagull està agafant prestigi gràcies als resultats espectaculars que l’equip de Jordi Ferrón està acreditant en la Segona Divisió Femenina. El pas endavant efectuat pel club en categoria sènior durant les tres últimes temporades també ha tingut incidència en el planter. De fet, diversos dels equips de base estan lluitant aquest curs per guanyar la lliga, igual que la primera plantilla de les gavines.

   

  Aquest salt qualitatiu de l’entitat ha provocat que el Seagull tingui poder de convocatòria en el món del futbol femení català. És per això que, anant de la mà amb Jordi Ferrón, Alba Gordo i Xènia Royo van veure amb bons ulls l’opció d’iniciar un projecte de campus de Nadal, setmana santa i estiu dirigit a jugadores d’edat formativa.

   

  Des del 27 de desembre i fins al dia 30, el Seagull està desenvolupant a Montigalà el seu primer campus femení, iniciativa que Gordo i Xènia supervisen amb el suport de Ferrón.

   

  En aquesta primera presa de contacte, el club ha comptat amb 16 jugadores pel campus (quasi un 20% de porteres i un 80% de jugadores de camp). La participant més jove té 6 anys, mentre que les més grans són d’edat juvenil. Des del Seagull, l’opció d’un campus femení es veu com una bona forma d’anar consolidant el projecte del club a la ciutat.

   

  Com es treballa?

   

  Per coordinar el campus, qui millor que dues jugadores de l’equip més en forma de Segona. Alba Gordo i Xènia Royo ens reben a Montigalà per explicar-nos què han fet durant els últims dies amb totes les noies inscrites.

   

  “Fem tecnificació específica per porteres i també per jugadores de camp. A banda d’això, l’objectiu principal del campus és que les noies gaudeixin del Nadal jugant a futbol”, comenta la capitana del Seagull en primera instància.

   

  Segons Royo, aquest no és un campus “on es treballin aspectes com la conservació de pilota”. “Sobretot ens centrem en exercicis que facin evolucionar la tècnica de la jugadora”, afegeix la central.

   

  El club ha optat per aquest model per un motiu clar. “Les diferències d’edat que tenim ens encaren cap a exercicis més individuals i que les jugadores els puguin treballar més en solitari. No seria bo fer un partit amb nenes de set anys i juvenils en un mateix equip”, adverteix Xènia Royo.

   

  Malgrat ser el primer experiment, les dues jugadores del Seagull fan un bon balanç de l’experiència viscuda aquest Nadal a Montigalà. “Ens pensàvem que no vindrien jugadores perquè vam anunciar el campus molt tard, però inclús així ens va trucar gent de fora de Badalona interessada en venir”, reconeix Alba Gordo.

   

  Totes dues coincideixen que el bon moment esportiu que viu el Seagull s’ha de capitalitzar. “Intentarem aprofitar la bona imatge que està donant el Seagull per acostar els campus a totes les jugadores que vulguin millorar”, asseguren a aquest diari. Doncs endavant.