El silenci del PP deixa sol a Jurado

  0
  jurado.jpg

  19/06/2012 – Després d'una setmana, l'únic que s'ha pronunciat sobre les suposades col·lectes de la Guàrdia Urbana ha estat el propi Jurado que, amb declaracions contràries, no ha estat recolzat ni defensat per cap membre de l'equip de govern.

  Ja fa una setmana que el cas de les suposades col·lectes de la Guàrdia Urbana de Badalona va veure la llum i en aquests dies s’han escoltat i llegit moltes veus contràries i crítiques, però cap des del nucli de l’assumpte per donar explicacions clares i transparents.

   

  El govern municipal no ha volgut fer ressò del tema, però un afer d’aquestes característiques en els temps que corren s’albira massa polèmic i difícil d’amagar o obviar. Tots els grups de l’oposició van demanar explicacions i la compareixença d’algun dels responsables de l’Ajuntament des del minut 1; a les xarxes socials, el #casJurado, que és com es va batejar a Twitter, va ser el tema més comentat dimecres i dijous, i diversos mitjans de comunicació més enllà de les fronteres municipals van tractar el tema els dies següents a l’aparició de la notícia.

   

  Tot i així, sembla que el Partit Popular continua mostrant-se obstinat en fer valer la llei del silenci i només el regidor de Seguretat, Convivència i Participació, Miguel Jurado, ha fet declaracions públiques. El responsable del protagonista cos de policia va voler treure ferro al cas i va indicar que es tractaven de col·lectes de l'Associació Esportiva de la Guàrdia Urbana de Badalona (AEGUB); la jugada no li va sortir bé. L’esmentada associació, encarregada d’organitzar entre d’altres el Dia de la Guàrdia Urbana, es va desmarcar dels fets. Ara, l'entitat defensa “la transparència del col·lectiu” i el Sindicat de Funcionaris de Policia lamenta “les acusacions gratuïtes que estan suportant els agents” i demana, juntament amb la Plataforma Sindical Unitària, que s'esclareixin els fets.

   

  Després de fer declaracions creuades i contradictòries amb la Guàrdia Urbana, Miguel Jurado es troba en una situació delicada. El seu protagonisme dins del govern municipal se li hauria pogut girar en contra i resultar-li perjudicial. Sent regidor independent i amb molts anys de política sobre l’esquena, el pes de Jurado al Consistori no acabaria d‘agradar a algun dels seus companys, que ara resten en silenci i no surten en la seva defensa. Ni tan sols Xavier Garcia Albiol ha defensat encara un dels pilars del seu equip en la victòria electoral de ja fa un any.

   

  Per si fos poc, ahir mateix, PSC i ICV-EUiA van anunciar que presentaran una moció al proper Ple Municipal per proposar la creació d’una comissió d’investigació que esclareixi el cas de les col·lectes. CiU, a més, recolzaria la iniciativa, segons va dir la passada setmana.

   

  Senyalat amb el dit, amb l’opinió pública caldejada i contradit pel cos de policia del qual és responsable, el pitjor enemic de Miguel Jurado ara, és el silenci del Partit Popular.