El somni americà d’Èric González: l’exverd-i-negre inicia una nova vida a Pennsilvània

  0
  51
  eric-gonzalez-u18-divina-seguros-joventut-badalona-angt-hospitalet-2017-jt16-photo-paco-largo.jpg
  L’exjugador del Divina Seguros Joventut Èric González (Sabadell, 1999) s’endinsarà a partir del mes d’agost en una nova aventura. Cap a un món desconegut però molt engrescador: Estats Units.
   
  El pivot sabadellenc de la pedrera verd-i-negre ha signat per la Gannon University de Pennsilvània i jugarà a la NCAA (Div. II). Tot i això, una setmana abans de tancar-se la seva incorporació americana, es va assegurar plaça al CB Coalci Sant Josep de Lliga EBA, un coixí que finalment no es produirà. “Sergi Vives (entrenador) va contactar amb mi i jo ja vaig avisar a Sant Josep que l’opció USA es podia fer efectiva i el club va acceptar aquesta condició”. González va tancar etapa al CB Mollet de Lliga EBA però al tram final de la temporada ja va començar a confeccionar el seu futur. “Aquesta idea de marxar ja la tenia al cap des de fa mesos i ho vaig organitzar amb molta antelació. Quan em van acceptar no ho vaig dubtar ni un segon. A finals d’agost comencen les classes i estic molt il·lusionat. No he pogut visitar les instal·lacions físicament però són espectaculars. És un món molt diferent”.
  En dues setmanes, l’exverd-i-negre marxarà per formar-se acadèmicament i esportivament durant quatre anys. “He parlat amb diverses persones i la metodologia i la forma de treballar no té res a veure amb qualsevol aspecte que hagi treballat a la Penya o es desenvolupi a Espanya”, raona González.
  Les oportunitats ACB o LEB Or són molt limitades pels joves jugadors que comencen el seu primer any amateur i viatjar a Amèrica és una opció que escullen molts jugadors i jugadores per millorar i formar-se amb els millors.
  “La meva idea és formar-me durant aquests quatre anys i tornar com un jugador sènior de veritat i tenir aspiracions de jugar”, reflexiona.
  “Són molt pocs els jugadors privilegiats. Hi ha una quantitat de jugadors que volen venir Les opcions amateurs a USA són diverses però la meva intenció és tornar a Espanya o buscar una alternativa a qualsevol altra lliga europea”, afirma.