El somni de Plata s’esvaeix; l’Ademar agafa aire; la Minguella perd pistonada

0
    29

Arribar al tram final de la temporada amb opcions matemàtiques de classificar-se per la promoció d'ascens a LEB Plata no era l'objectiu, ni de bon tros. Però la gran feina del CB Coalci Sant Josep s'ha dirigit en aquesta trajectòria. Tot i això, aquest repte s'ha esvaït pràcticament després de caure al centre parroquial contra el Bàsquet Menorca (67-73), candidat a l'ascens.

El matx a Badalona va arrencar amb el conjunt de Sergi Vives liderant el marcador al quart inicial (20-17). Tot i que Will Truss arrossegava molèsties, el pívot americà va arriscar 15 minuts a pista, sense poder oferir el seu màxim (4 punts i 5 rebots). Els parroquials van augmentar la diferència al segon període (37-33) però el Menorca va començar a retallar diferències a la represa. El tercer temps es va tancar amb un mínim avantatge badaloní de dos punts (54-52) però un parcial negatiu de 0-12 va sentenciar el matx a favor dels visitants al darrer temps. Miquel Fons va ser el màxim anotador badaloní amb 17 punts i 18 de valoració. La promoció d'ascens s'allunya a tres victòries quan resten sis jornades per finalitzar la Lliga Regular.

A Copa Catalunya, la notícia més positiva de la jornada la vam viure a La Plana. Després de sis jornades consecutives de derrotes, el Maristes Ademar de Lluís García va celebrar un triomf vital de cara a la permanència a la categoria. Els badalonins van superar el Mollet (79-63) en un matx que va arrencar amb domini local (23-18). Abans del descans, l'avantatge es va incrementar a nou punts (32-41). A la represa, l'atac del Mollet es va congelar completament (sis punts) i el Maristes ho va aprofitar per sentenciar el matx (63-38). Fran García va ser el màxim anotador del Maristes amb 23 punts. Per la seva banda, el Badalonès de Xavi Riera no va poder confirmar la primera ensopegada de l'Esparraguera, líder del grup (58-63). Tres triples al primer quart va mantenir els visitants al capdavant al marcador (11-19). Tot i això, els punts badalonins des de la línia de tir lliure van anivellar el matx (30-31) abans del descans. A la represa, un parcial de 8-0 va capgirar el partit a favor dels dimonis però el poder del líder va reaparèixer abans dels darrers 10 minuts (47-44). Al darrer minut, un parcial de 0-5 va condemnar els de Riera.

Finalment, al grup 2, el Círcol de Juli Jiménez tampoc va sumar els dos punts contra el Sant Cugat (72-59) en un partit molt igualat durant el primer temps (11-13; 32-26). A la represa, però, el tir exterior local va perjudicar els badalonins i ho van arrossegar durant els darrers 10 minuts.

A Primera Catalana, la Minguella s'allunya de les quatre primeres posicions després de caure contra un aspirant a l'ascens, l'Horta (52-57). El conjunt de David Martín va protagonitzar un duel poc anotador durant el primer temps per part dels dos conjunts (11-13; 28-24). A la represa, es va mantenir la igualtat i cap equip va aconseguir marxar al marcador (36-34). Tot i això, l'Horta va mostrar la seva millor versió al darrer període amb 23 punts i va sentenciar els badalonins.

Una categoria per sota, a Segona, el Badalonès B va caure a La Plana contra el CB Cornellà B (64-89). A Tercera Catalana, la Minguella B va superar la Cultural a Casagemes (58-51), el Matistes B va guanyar l'Alisos (64-53), la UB Llefià se'n va emportar el segon derbi del cap de setmana davant el Sant Josep B (84-78) i el Natzaret versus Círcol B (58-52). L'ABB va tancar els triomfs badalonins contra l'Stucom (101-55).