El somni olímpic d’Anna Cruz

  0
  37
  DSC_0699 copia.JPG

  05/07/2016 – La jugadora badalonina afronta els Jocs de Rio de Janeiro en el millor moment de la seva carrera esportiva. 

   

  Ve de guanyar la millor lliga del planeta amb les Minnesota Lynx i de quedar-se a les portes de fer una temporada històrica amb el Nadezhda Orenburg (subcampionat d’Eurolliga i de lliga russa). Amb 29 anys i ja molta experiència acumulada, a Anna Cruz li arriba l’oportunitat de gaudir de la cita per excel·lència de l’esport d’elit: uns Jocs Olímpics.

   

  El 2008, la base del Dynamo Kursk seria descartada per Evaristo Pérez en l’última concentració de la selecció absoluta, mentre a Londres (2012) a Cruz li tocaria veure l’olimpíada des del sofà de casa a causa de la no classificació d’Espanya. Ser a Rio de Janeiro suposa per la badalonina esborrar de la llista de somnis un dels seus grans objectius vitals. Anna Cruz vol que el següent element a eliminar sigui la medalla olímpica. 

   

  “Veure’m allà, envoltada de tants esportistes que sempre veus per televisió, serà espectacular. Encara no m’entra al cap poder estar compartint menjador amb ells i conviure a la vila olímpica. M’agradaria trobar-me a l’Usain Bolt”, relatava la base de Badalona a escasses setmanes de posar-se a les ordres de Lucas Mondelo.

   

  La selecció espanyola femenina de bàsquet es concentrarà a finals de juliol per començar a estudiar els rivals de la fase de grups: Canadà, Estats Units, Senegal, Sèrbia i Xina. El debut del combinat nacional es produirà el 7 d’agost, davant la selecció sèrbia.

   

  Com la mateixa Cruz reconeix des de la seu del campus que realitza a Tiana amb Sílvia Domínguez, el vestidor d’Espanya arriba a la competició amb la màxima ambició possible. “Volem somiar. No ens conformem amb participar. Aquesta generació és ambiciosa i volem pujar al podi i aconseguir medalla. Sabem que serà complicat, però ho donarem absolutament tot. Totes desitgem fer podi”, assegurava en primera instància.

   

  “No ens tanquem portes a res. Penso que tot l’equip ha treballat al màxim per arribar fins aquest punt. Ens mereixem la classificació pels Jocs i intentarem fer-ho el millor possible, tot i ser conscients que seleccions com la d’Estats Units i la d’Austràlia són superiors”, afegia Cruz tot seguit.

   

  Parlant sobre la selecció nord-americana, l’exterior del Dynamo Kursk creu que Espanya pot tenir opcions de derrotar el principal favorit a l’or. “Les jugadores d’Estats Units són molt bones, però també són humanes. Per guanyar-les necessitaríem un mal dia seu i un enorme partit per part nostre. No crec que siguin d’un altre planeta, ja que cada cop hi ha més europees jugant a la WNBA”, afirmava Anna Cruz.

   

  A la base badalonina li agradaria fer un bon campionat a Rio i tenir temps per poder disputar l’últim tram de la temporada amb les Minnesota Lynx, vigent campió de la WNBA. Aquesta decisió, però, encara s’ha de meditar.

   

  “Encara estic pensant si seré capaç de combinar les dues coses: anar als Jocs Olímpics i jugar l’últim tram de la temporada de la WNBA. És cert que li he donat més prioritat a la selecció espanyola, sobretot perquè mai he viscut una experiència olímpica i m’agradaria fer-ho bé”, relatava la internacional.

   

  Cruz està convençuda que la clau per brillar a Rio de Janeiro recaurà en el físic. “Serà molt important poder arribar físicament bé als partits decisius. Hem d’aconseguir graduar l’esforç i controlar molt els minuts de totes les jugadores  durant la fase de grups”, afirmava.

   

  En relació al virus del Zika, el gran maldecap de tots els esportistes en aquesta edició dels Jocs Olímpics, Cruz es mostra relaxada. “Quan ens vam posar les vacunes necessàries per anar al Brasil ens van informar una mica del tema del Zika. L’únic que ens han dit és que si alguna té la intenció de quedar-se embarassada en un o dos anys és una mica perillós viatjar cap allà”, manifestava la base de la selecció.

   

  Nous horitzons professionals

   

  A banda de l’il·lusionant repte que suposa per Anna Cruz anar a Rio, a partir de la pròxima temporada la badalonina també afrontarà un nou horitzó professional a nivell de club. Cruz deixa el Nadezhda i fitxa pel Dynamo Kursk, club que ha signat Mondelo com a coach principal.

   

  “Vull fer un pas més en la meva carrera esportiva. En teoria, el Dynamo és un equip millor i el projecte és atractiu. Crec que era el moment de tancar una etapa de tres anys a Orenburg i canviar d’ambient”, assegurava la base.

   

  Anna Cruz té fam de títols i per això ha acceptat l’oferta d’un equip que està construint un projecte guanyador. “M’agradaria guanyar títols. Els diners queden en un segon pla, però realment tot va lligat. Si jugues en un club amb més potencial econòmic sempre hi haurà més opcions de guanyar campionats”, valorava.

   

  Sens dubte, tant per Espanya com pel Dynamo, comptar amb la millor versió de Cruz serà garantia de lluitar pels èxits. La badalonina és ja una de les grans referents del bàsquet europeu.