El Tanatori de Badalona acull un nou ‘death cafè’ per reflexionar sobre la mort sense tabús

  0
  69

  Després de la bona acollida de les dues edicions anteriors, el Tanatori de Badalona organitza una nova xerrada en format death cafè, on es podrà parlar obertament i sense tabús de la mort i el dol. L’activitat tindrà lloc el proper dijous 1 de juny, a les 17 hores, a l’Oficina d’Atenció a les Famílies que PFB Serveis Funeraris té al centre de Badalona (c/ Francesc Layret, 84) i estarà guiada per la psicòloga badalonina experta en dol Carla Borràs.

  La tercera edició del death cafè organitzat pel Tanatori de Badalona estarà oberta a tothom que estigui interessat a reflexionar sobre la temàtica de les pèrdues que afrontem al llarg de la vida, en un entorn íntim, de confiança i respecte. La sessió serà gratuïta amb inscripció online prèvia al web de PFB Serveis Funeraris o al telèfon 93 497 04 97.

  El death cafè és un nou concepte de trobada, sorgida dels països anglosaxons i adreçada a persones de qualsevol creença, amb la finalitat de contribuir a la normalització del procés de la mort, en tant que part de la vida, fomentant una conversa tranquil·la i respectuosa entorn d’aquest tema tot fent un cafè o un te. Fins ara, les dues edicions dutes a terme per PFB Serveis Funeraris han comptat amb una resposta molt positiva, i és per això que des de l’empresa veuen necessari fomentar periòdicament aquest tipus de trobades que ajuden a trencar prejudicis i contribuir a entendre el procés de la mort com a part inherent de la vida.

  Segons Ana Gassió, directora general de PFB Serveis Funeraris, “percebem que hi ha una necessitat emocional de poder expressar el que pensem de la mort, ja que encara és un gran tabú a la nostra societat. Per això, cada cop que hem organitzat un death cafè, hem rebut una molt bona acollida per part de les persones assistents, que agraeixen comptar amb un entorn adequat on poder compartir les seves impressions lliurement”.

  Per a la psicòloga Carla Borràs, que moderarà novament la proper death cafè de PFB, “és fonamental que facilitem oportunitats de diàleg i espais de connexió on poder expressar amb altres persones allò que pensem i sentim entorn de la mort, per entendre millor el significat de la vida. Parlar-ne resulta molt positiu i aporta beneficis a nivell emocional, psicològic i social”.

  La participació a la propera trobada de l’1 de juny és oberta a tothom, tot i que no està recomanada per a aquelles persones que hagin experimentat una pèrdua recent d’un ésser estimat o que estiguin passant per un procés de dol. Per a aquests casos, PFB Serveis Funeraris compta amb un servei gratuït i personalitzat d’atenció a la pèrdua i de grups d’acompanyament al dol.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí