El Teatre El Círcol torna a ‘renovar el seu teló’

  0
  66
  renovem.jpg

  11/02/2013 – L'entitat ja ha engegat la 4a edició d'un cicle d'espectacles que, amb la col·laboració altruista de reconeguts artistes, té l'objectiu de recaptar fons per anar renovant el material i mobiliari del teatre.

  Va néixer fa quatre anys amb l’objectiu d’aconseguir uns diners per comprar un teló nou i ja s’ha consolidat com un dels cicles d’espectacles més esperats de Badalona. Es tracta del ‘Renovem el teló’, una iniciativa del Teatre El Círcol que té l’objectiu de recaptar fons per anar reformant les seves instal·lacions i comprant nou material mobiliari i audiovisual.

   

  Cada any, l’entitat ofereix unes cinc actuacions entre el gener i el juny, normalment els darrers dimarts de cada mes, d’actors, músics i altres artistas que venen de forma altruista, sense cobrar res, per donar un cop de mà. Es dóna la peculiaritat, a més, de que molts convidats acostumen a realitzar coses diferents de les que fan normalment i proven nous números, o s’aventuren en àmbits fora de la seva quotidianitat professional. L’única condició és que el xou, pel que la gent fa un donatiu de 10 euros, duri una hora com a mínim.

   

  La fòrmula, que va ser premiada com a millor innovació cultural, va recaptar quasi 5.000 euros el primer any; no obstant, la mitjana des de llavors és d’uns 2.000 euros. Amb els calers aconseguits s’han canviat, a més del teló, la caixa escènica, la pintura, la taula de so i part de l’enllumenat, per exemple. Enguany, la idea és acabar de renovar els focus i millorar l’equip de so. Fa uns dies, l’actor David Verdaguer estrenava el cicle 2013, que continuarà el proper 19 de febrer amb el grup Blaumuts.