El Tercer Sector es reuneix a Badalona i posa en valor la tasca del Projecte Àngels

  0
  neus munte.jpg

  19/10/2015 – La Taula d'Entitats del Tercer Sector que agrupa prop de 3.000 entitats socials catalanes, ha commemorat, per sisè any consecutiu, el Dia Internacional contra la pobresa. 

  La Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, que agrupa prop de 3.000 entitats socials catalanes, ha commemorat, per sisè any consecutiu, el Dia Internacional contra la pobresa. L’acte ha tingut lloc a la Masia de Can Bofí Vell de Badalona, seu del Projecte Àngels, una iniciativa impulsada per la Fundació Roca i Pi amb l’Ajuntament de Badalona, Badalona Serveis Assistencials (BSA) i el Gremi d’Instal·ladors del Barcelonès Nord i Baix Maresme que pretén garantir una llar digna als col·lectius vulnerables i fomentar l’ocupació de persones aturades.

   

  El president de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Oriol Illa, acompanyat per diversos membres de la junta de la institució, han visitat la ciutat amb la vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; la regidora de Serveis Socials, Agnès Rotger; el regidor de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot; així com altres regidors del govern i de l’oposició.

   

  En la seva intervenció, l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va explicar que “iniciatives com el Projecte Àngels posen de manifest com n’és de necessària la col·laboració entre les institucions públiques, les entitats i les empreses privades, i mostra com aquest treball conjunt dóna els seus fruits i que no només suma sinó que multiplica”. Dolors Sabater assegura que des de l’Ajuntament “no es vol fer caritat, sinó que es vol fer justícia, i el repte que ocupa a aquest govern és treballar per eradicar les causes que comporten pobresa”.

   

  La vicepresidenta Munté, per la seva banda, va destacar la tasca de la fundació i del tercer sector català, que juga “un paper importantíssim a favor de la justícia social”. La vicepresidenta va insistir en que “cal crear i enfortir aliances i escoltar les entitats, perquè des del seu profund coneixement de la realitat i les necessitats de les persones, tenen molt a dir”. En aquest sentit, ha posat en valor la suma d’esforços i la coordinació entre tercer sector i la Generalitat de Catalunya plasmada amb la signatura, l’any 2012, del Pla de suport al tercer sector que “ha permès un millor suport per part del govern cap a unes entitats que fan una feina essencial”. La vicepresidenta també va fer referència al Pla d’acció de lluita contra la pobresa 2015-2016, que compta amb 165 actuacions i una dotació pressupostària de 1.066 milions d’euros per aquest any. D’altra  banda, també va criticar l’actitud del govern de Madrid que, assegura, posa “pals a les rodes” a algunes mesures de la Generalitat, com ara la llei de lluita contra la pobresa energética.

   

  El Projecte Àngels ha actuat en en més de 600 domicilis

  Majoritàriament, el Projecte Àngels ha atès peticions del col·lectiu de gent gran. Les intervencions es poden agrupar, a grans trets, en dos àmbits: les obres de paleta –bàsicament substitucions de banyeres per plats de dutxa i arranjaments a la cuina-, i l’aportació de mobiliari reciclat, la millora de la xarxa elèctrica o la neteja urgent de l’immoble. Entre 2010 i 2014 s’han fet 827 actuacions de millora en 608 domicilis de famílies sense recursos.

   

  Posteriorment a la consolidació del Projecte Àngels s’ha creat una empresa d’inserció, que vol ser l’eina que permetrà créixer en un major nombre de llocs de treball. Projecte Àngels vol fomentar l’ocupació de persones aturades, així com la reinserció laboral de treballadors que porten més de dos anys sense ocupació.