El tram badaloní de la Via Catalana comptarà amb més de 10.000 persones

  0
  via catalana.jpg

  04/09/2013 – Des de la ciutat, a més, es desplaçaran més de 300 persones a les Terres de l'Ebre i unes 200 més a El Maresme.

  Badalona comptarà el proper 11 de setembre amb més de 10.000 participants en la Via Catalana, l’esdeveniment reivindicatiu que l’Assemblea Nacional Catalana porta mesos preparant de cara a la Diada Nacional d’enguany. Es tracta d’una gran cadena humana que recorrerà Catalunya de nord a sud a les 17.14h del proper dimecres per reclamar la independència. També travessarà Badalona, des de la riera de Canyadó, per la línia de la costa, fins a Sant Adrià. No només això; els organitzadors a nivell municipal han destacat que la localitat badalonina serà una de les més importants en tot aquest procés, i que bona prova d’això és que va ser la segona ciutat que va omplir més ràpidament els seus trams de participants després de Barcelona.

   

  El tram badaloní constarà d’uns 10 subtrams, de 500 metres cadascú, i necessita d’entre 5.000 i 6.000 persones per cobrir tot el recorregut, xifra que s’ha superat amb escreix. De fet, fa setmanes que ja ningú es pot inscriure per formar part de la cadena a Badalona. Tot aquell que es vulgui unir s’ha de dirigir a les terres de l’Ebre, localització menys concorreguda. Des del nostre municipi es desplaçaran un total de sis autobusos, facilitats per ERC, Òmnium i ANC, amb més de 300 persones al sud de Catalunya, a més d’unes 200 a El Maresme.

   

  Reivindicació nacional i protesta social: #tramProgrés

  La Via Catalana té molt significat per si sola, però a Badalona, a més, tindrà una vessant de reivindicació social. A la convocatòria encapçalada per l’ANC i recolzada per altres entitats de caire nacionalista s’han afegit diferents col·lectius locals de lluita social que entenen la lluita pel dret a decidir, però que consideren que ha d’anar lligat a molts altres drets democràtics que cada cop veuen més minvats. La seva acció serà complementària a la Via; l’objectiu és desenvolupar un ramal de la cadena, amb el nom simbòlic de #tramProgrés, per enllaçar els centres educatius de La Llauna i el Progrés “com a símbol de la defensa de l’educació pública i dels serveis públics que les retallades han posat en perill”. En aquest sentit, convoquen a tothom a assistir a la plaça del Gas, el proper dia 11, a les 4 de la tarda, per tal d’organitzar aquesta extensió de la cadena principal que es podrà cobrir amb unes 500 persones més.

   

   

  En global, el que es pretén des de l’ANC i les entitats organitzadores i col·laboradores és que es visqui una jornada d’ambient festiu i amb la il·lusió amb la que, diuen, tothom prepara l’esdeveniment des de fa setmanes. A més de l’acte purament reivindicatiu, la jornada comptarà amb sorpreses lúdico-festives i culturals que els organitzadors no han volgut revelar.