El TSJC crida a declarar el regidor de CiU Ferran Falcó pel ‘cas Adigsa’

  0
  IMG_4298.JPG

  06/05/2013 – El polític badaloní declararà com a imputat el proper 22 de maig pel presumpte cobrament de comissions il·legals de fins a un 20% a canvi d'adjudicació d'obres.

  El diputat de CiU al Parlament i líder del grup municipal a Badalona, Ferran Falcó, declararà com a imputat el 22 de maig davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pel presumpte cobrament de comissions il·legals de fins a un 20% a canvi d'adjudicació d'obra per part d'aquesta empresa de la Generalitat.

   

  El Jutjat d'Instrucció 3 de Barcelona, que ja va donar per conclosa la investigació, va haver d'inhibir-se del cas a favor del TSJC després que Falcó fos elegit diputat al Parlament de Catalunya en els comicis del 2010.

   

  Segons va informar aquest divendres el TSJC, aquest mateix dia declararà l'exconseller delegat d'Adigsa Josep Antoni Fontdevila, també imputat en aquest cas de presumptes comissions a canvi d'atorgar obres de rehabilitació de pisos de segona mà de protecció pública entre 2002 i 2004, durant l'últim govern de Jordi Pujol.

   

  Segons el jutge d'instrucció que va portar el cas, els imputats poden ser responsables de presumptes delictes de malversació de cabals públics, frau, tràfic d'influències, prevaricació i falsedat en document oficial i mercantil.

   

  La investigació judicial del cobrament de comissions il·legals d'Adigsa es deriva d'una querella presentada per la Fiscalia el desembre del 2005, després que el llavors president de la Generalitat Pasqual Maragall acusés implícitament CiU durant un ple del Parlament d'haver cobrat comissions del 3% de constructores a les quals va adjudicar obres durant els seus anys de govern.

   

  Les irregularitats van tenir lloc en el procés administratiu d'adjudicació de les obres per rehabilitar els habitatges d'Adigsa; si habitualment s'escollia entre tres empreses, en aquest cas s’haurien concedit a dit petits constructors a canvi del pagament de comissions i sense complimentar el tràmit administratiu necessari.

   

  Segons la sentència judicial, el llavors conseller delegat, Josep Antoni Fondevila, adjudicava directament expedients de contractació "al marge del procediment habitual ignorant les irregularitats" en els mateixos i disposant que l'àrea tècnica elaborés després els documents per a l'expedient i pagament dels contractistes.