Basi i els treballadors redueixen l’impacte de l’ERO amb menys acomiadaments

  0
  20130501_173708.jpg

  06/05/2013 – Empresa i representants sindicals van arribar divendres a un preacord, pel qual el nombre d'afectats per l'expedient passa a ser de 118 a 103 persones.

  Després de molts dies de negociació i protestes, el comitè de l’empresa Basi i la direcció van arribar divendres a un acord per reduir l’impacte de l’ERO que la companyia va plantejar fa setmanes. Del total de 190 treballadors que han votat en assemblea el principi d’entesa, 176 ho han fet a favor, 13 en contra i un vot en blanc.

   

  L'acord rebaixa el total d'afectats per l’expedient presentat de 118 a 103 treballadors, a més de 44 prejubilacions. Els menors de 55 anys rebran una indemnització de 34 dies per any treballat, amb un màxim de 23 mesos. Per als que tinguin entre 55 i 61 anys, s'estableix un pla de prejubilacions que garanteix una quantitat que oscil·la entre el 80% del salari net (salaris més baixos) i el 70% de salari net (salaris més alts).

   

  Tanmateix, aquest principi d'acord deixa oberta la possibilitat que aquells treballadors i treballadores que així ho desitgin puguin acollir-se a l’ERO amb aquestes condicions -el seu lloc reemplaçaria el d’un dels companys afectats, la xifra d’afectats no superaria la xifra de 103 treballadors-.

   

  La plantilla de Basi -fàbrica i botigues- es reduirà a 400 treballadors. 

   

  Discrepàncies dins el comitè

   

  El sindicat CGT no s’ha mostrat favorable a l’acord aconseguit i no el firmarà. Asseguren que el passat divendres ha estat l’únic dia amb negociació real i que el procés no ha estat transparent i ha avançat segons la voluntat empresarial. La CGT explica i reprova que durant la darrera trobada el comitè d’empresa va quedar exclòs i els assessors sindicals van ser els únics representants laborals.

   

  La vaga que els treballadors de l’empresa van dur a terme dijous mentre es negociava el preacord, que no es va assolir fins ben entrada la matinada, va tenir un seguiment del 90%, segons representants sindicals.