El TSJC desimputa el regidor i diputat de CiU Ferran Falcó pel ‘cas Adigsa’

  0
  46
  falco.jpg

  06/09/2013 – Prop de nou anys després, l'alt tribunal ha arxivat la causa contra el polític badaloní, que va ser acusat dins d'un cas de cobrament de comissions il·legals quan era president de l'ens públic Adigsa.

  El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desimputat el líder badaloní de CiU i diputat al Parlament, Ferran Falcó, de l’anomenat ‘cas Adigsa’ després de 8 anys i mig.

   

  A través d’un comunicat oficial, CDC ha afirmat que després d’examinar el funcionament d’Adigsa, la Justícia ha hagut de rebutjar que Falcó, per ser president de l’empresa pública, havia de participar o conèixer forçosament l’afer investigat. “No s’han trobat ni indicis ni tan sols coneixement en tota la causa de la seva suposada intervenció”. El partit manifesta que el càrrec de president de l’ens públic no tenia “cap mena de capacitat operativa en la gestió administrativa”, i això feia poc probable la seva participació.

   

  Els nacionalistes mostren “una lògica satisfacció per la decisió judicial, que tanca un període de 8 anys i mig de dubtes injustificats sobre la gestió i honestedat desenvolupada al capdavant d’Adigsa entre els anys 2001 i 2003”. Ferran Falcó, per la seva part, ha expressat que estava “segur que no podia ser de cap altra manera” i ha agraït el recolzament de tots aquells que han cregut en ell durant els darrers quasi nou anys.

   

  La investigació judicial del cobrament de pressumptes comissions il·legals d'Adigsa es deriva d'una querella presentada per la Fiscalia el 2005, després que el llavors president Pasqual Maragall acusés implícitament CiU al Parlament d'haver cobrat comissions de constructores a les quals va adjudicar obres durant els seus anys de govern.