El vaixell de l’ONG Proactiva Open Arms segueix retingut a Itàlia

    0
    351279.jpeg

    20/03/2018 – L’ONG de Badalona Proactiva Open Arms encara té retingut el vaixell en un port de l’illa italiana de Sicília, on va arribar el cap de setmana després de rescatar 218 immigrants que es trobaven a la deriva en el Mar Mediterrani. "Estem en una situació de presa del vaixell preventiva", ha relatat el fundador de l’ONG, Óscar Camps, i ha afegit que preveuen que se'ls acusi d'un delicte en haver traslladat al grup de migrants des d'aigües líbies fins a territori italià. El fundador de l'ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ha assegurat aquest dilluns que els tres membres de la tripulació del vaixell de rescat d'immigrants encausats a Itàlia -el capità del vaixell, el cap de missió i el coordinador- "s'enfronten a penes d'entre 4 i 7 anys de presó, entre altres motius, per facilitar el tràfic de persones".

    Recordem que  la fiscalia de Catània va ordernar la immobilització del vaixell  "Open Arms" i l'obertura d'una investigació per un possible delicte de "promoció de la migració il·legal" a Itàlia per, suposadament, no haver escoltat les ordres dels guardacostes libis. Segons el diari local La Reppublica, la policia italiana es va presentar al vaixell i va exigir la documentació del mateix al seu capità, Marc Reig, que al seu torn va exigir una ordre judicial, pel que va ser convidat a acompanyar-los a comissaria. 

    La situació va empitjorar després que el fiscal de Catània ordenés la confiscació del vaixell i l'acusés de ser una associació criminal dedicada a la immigració il·legal. Segons l'acusació, el vaixell català tindria "la voluntat de portar immigrants a Itàlia" i hauria "violat la llei i els acords internacionals en no lliurar-los a les autoritats líbies".