Els 35 anys del Correfoc i la Colla Micaco, protagonistes de cultura popular del cap de setmana

  0
  97
  Nit-de-Sant-Anastasi-07.jpg

  12/05/2017 – Aquest cap de setmana l'activitat de les colles serà intensa, amb dues de les cites més importants del programa.

  Les entitats de cultura popular tenen molt de pes a la celebració de la festa major de Badalona, i aquest cap de setmana n'és un molt bon exemple. Dissabte, els dracs, bèsties de foc i diables i diablesses seran els protagonistes durant tota la jornada al Centre. A les 17.30h començarà la 19a edició del Correfoc Infantil, per escalfar motors.

   

  A partir de les 10 de la nit, el foc inundarà els carrers del centre per celebrar els 35 anys del Correfoc. Amb el tradicional Toc de Foc, els diables convidaran el poble a ballar amb ells per marcar l’inici del correfoc. El foc anirà augmentant fins a culminar amb una gran encesa.

   

  Hi participen els Diables de Badalona, Badalona Bèsties de Foc, Bèsties i Diables de la Salut, Bufons del Foc, Kapaoltis de Llefià i els Diables de Sant Feliu de Codines. L'espectacle començarà a la plaça de la Vila i acabarà a Roca i Pi.

   

  Al dia següent, diumenge, seran els de la samarreta micaco els encarregats d'animar l'ambient. Els Castellers de Badalona celebraran la seva 19a diada de Festes de Maig, acompanyats dels Castellers de l’Alt Maresme i els Castellers d’Esplugues.

   

  La jornada començarà de bon matí, amb les matinades, però no es viurà el gruix fins a migdia a la plaça de la Vila, on l'entitat presentarà el casteller o castellera honorífica d'enguany. Divendres a les 19h, els Micaco celebren la diada castellera infantil.