Els afectats pel VIH també celebren el Nadal a Can Banús

    0
    55

    Alguns dels treballadors i treballadores de la Fundació Acollida i Esperança de Badalona no menjaran amb les seves famílies al Nadal ni veuran als seus amics. Alguns/es estaran acompanyant a les 27 persones amb VIH que viuen a Can Banús.

    La Fundació Acollida i Esperança de Badalona és una entitat que promou espais d’acollida per a persones en situació d’exclusió social, especialment persones que viuen amb el VIH/sida i no tenen recursos econòmics. Un col·lectiu oblidat i que també ha quedat afectat per aquesta pandèmia.

    Dinars especials i paraules d’esperança

    “Tot i que els nostres residents viuen alguna situació puntual desagradable, crec que com a societat hem avançat bastant i ells/es ja no se senten discriminats/des”, explica a aquest Diari la Lucía Parreño, directora de Can Banús. I és que fa no molts anys, a la gent que convivia amb el VIH no se li permetia accedir a determinats treballs i eren persones que a més de conviure amb el virus, convivien amb una estigmatització molt gran. “Alguns dels que es troben a Can Banús no tenen familia, n’hi ha d’altres que per Nadal sortiran per anar amb els seus, però aquí estan com a casa, són un nucli familiar”.

    Per això, a Can Banús se celebrarà el Nadal de la manera més natural possible, amb menús especials, activitats nadalenques per amenitzar l’ambient, decoració del centre, etc.

    Una mica d’història

    Can Banús funciona des de l’any 1996 (l’Ajuntament de Badalona va fer una cessió l’any 1993 per 50 anys de la finca de Can Banús a la Fundació Acollida i Esperança i la Fundació es va ocupar de la seva rehabilitació i manteniment). Actualment és la seu de la Fundació Acollida i Esperança i un centre d’acollida per a persones que viuen amb el VIH/sida en situació d’exclusió social. És un servei d’acolliment residencial temporal. A més de la millora de la qualitat de vida que suposa cobrir les necessitats bàsiques de tenir una llar, alimentació o control mèdic, les persones residents reben acompanyament socioeducatiu amb l’objectiu de fomentar la seva autonomia. Al centre d’acollida Can Banús treballen educadors/es socials, personal d’infermeria, cuineres i personal de manteniment, entre d’altres.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí