Els agents de la Guàrdia Urbana han patit menys agressions aquest 2015

  0
  gub ferits.jpg

  11/01/2016 – El cos ha acumulat durant l’any que deixem enrere un total de 40 intervenciones en les que hi ha hagut alguna agressió, menys que el 2014 però més que el 2013 i 2012.

   

  El darrer dia de l’any, un multitudinari incident al barri de Sant Roc en el que un grup de ciutadans va atacar agents de la Guàrdia Urbana que realitzaven una intervenció de trànsit es va saldar amb sis agents ferits, quatre dels quals van haver de demanar la baixa laboral. La notícia, com totes les del present mandat que han tingut relació amb la policia, han aixecat comentaris i crítiques que l’alcaldessa ha volgut atallar.

   

  Dolors Sabater ha fet públiques a través de les xarxes socials les xifres que desprenen el nombre d'operatius i actuacions policials en les que els agents de la Guàrdia Urbana pateixen alguna agressió. Les dades mostren que aquest 2015 s’han produït un total de 40 intervencions en les que hi ha hagut algun atac en aquest sentit, menys que el 2014, quan se’n van sumar 46, però més que el 2013 i el 2012, amb 38 i 36 incidents respectivament. Responent a la recurrent crítica contra la retirada de la Unitat Omega, a més, Sabater assegura que “moltes de les actuacions policials que han generat policies locals lesionats” eren les del grup especial.