La Penya Fotogràfica de Badalona retrata els espais més emblemàtics del barri de Dalt la Vila en una nova exposició

  0
  59
  DSCF9394.JPG

  11/01/2016 – La mostra que compta amb 26 imatges vol donar a conèixer el significat d'aquest espai de la ciutat i la seva història que comporta des del seu origen com a ciutat romana de Baetulo.

  Des del passat divendres, 8 de gener, l'aparcament de l'edifici municipal El Viver acull una exposició sota el nom 'Dalt la Vila', formada per 26 imatges i realitzada per diferents fotògrafs que formen part de la Penya Fotogràfica de Badalona.

   

  La mostra, que va ser inaugurada pel primer tinent d'alcalde i regidor de Badalona Habitable, Oriol Lladó, i el president de l'Associació Penya Fotogràfica de Badalona, Jose Antonio Lara, vol donar a conèixer a la ciutadania el significat del barri de Dalt la Vila i la seva història que comporta des del seu origen com a ciutat romana de Baetulo amb 4.000 habitants.

   

  Finestres, entrades, façanes i columnes d'algunes casses i diversos angles de la torre del rellotge de l'església de Santa Maria, entre altres particularitats són els espais més emblemàtics que l'entitat exposa en blanc i negre, i que fins i tot són "desconeguts per molts veïns de la ciutat", ha afirmat Jose Antonio Lara. A més a més, ha fet una crida a l'administració pública que s'involucri més a cuidar aquest espai històric de Badalona.

   

  L'exposició, que té entrada lliure per a tot el públic, es pot visitar durant les 24 hores de cada dia de la setmana, ja que l'entitat no ha establert una data limitada per gaudir de les seves imatges a l'aparcament municipal d'El Viver, situat a la plaça de l'Assemblea, 9-12.

   

  La Penya Fotogràfica de Badalona, que compta actualment amb 140 socis, es va crear l'any 2012 amb l'objectiu de difondre l'ús i l'art de la fotografia, promoure, formar i integrar als seus associats mitjançant activitats culturals i donar a conèixer la fotografia. Fins ara hi han col·laborat amb esdeveniments i entitats com la Festa Indiana i Fòrum Turisme Badalona, però també amb l'administració pública.