Els alumnes de dues escoles de Badalona participen de projectes d’emprenedoria infantil

  0
  Projecte emprenedoria curs 12-13.JPG

  16/01/2014 – Les escoles badalonines Alexandre Galí i Llorens Artigas participen aquest curs en un projecte que fomenta la cultura emprenedora entre l’alumnat d’educació primària.

  Les escoles badalonines Alexandre Galí i Llorens Artigas participen aquest curs en un projecte que fomenta la cultura emprenedora entre l’alumnat d’educació primària. Aquesta experiència forma part d’un programa pilot que està duent a terme la Diputació de Barcelona a 25 municipis i que, en el cas de Badalona, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament.

   

  Alumnes de 6è de Primària de l’Alexandre Galí i de 5è del Llorens Artigas han creat una cooperativa per cada grup de classe. El procés segueix amb la determinació dels productes que s’han d’elaborar i culminarà amb la venda de la producció en una parada del mercat dels Encants del parc de Montigalà el dia 23 de maig.

   

  L’objectiu s’ha d’aconseguir a partir d’un treball real ja que els participants han de saber com crear, organitzar, gestionar i tancar una cooperativa de fabricació de productes, amb activitats com sol·licitar un microcrèdit o vendre en un mercat local. A més, cada cooperativa ha de decidir si destina, com a bona pràctica de Responsabilitat Social Empresarial (RSE), un 10 per cent o més dels seus possibles beneficis a un projecte de desenvolupament local o internacional, a través d’una ONG. El projecte està integrat en el pla anual del centre i afavoreix el desenvolupament del currículum escolar.

  En el programa a Badalona hi participen, a més de les dues escoles esmentades, les àrees d’Educació, Esports i Joventut i de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme de l’Ajuntament, i l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació.

   

  El projecte Cultura emprenedora a l’escola està promogut per la Diputació de Barcelona a partir de l’experiència que desenvolupa la Ciudad Industrial del Valle del Nalón, SAO (Valnalón), en col·laboració amb diversos ajuntaments amb l’objectiu que s’implanti al llarg de quatre cursos escolars a 79 escoles de 34 municipis. A Badalona, l’activitat es va iniciar el curs 2011-2012 a l’escola Planas i Casals, i va continuar el curs passat a aquesta mateixa escola i al Llorens Artigas, que repeteix aquest curs.