Els aturats de llarga durada majors de 45 ja poden sol·licitar la subvenció de l’IBI

  0
  IBI - roda premsa.JPG

  02/09/2014 – El govern local va presentar ahir la mesura en roda de premsa; PSC i ICV-EUiA la consideren insuficient.

  L’Ajuntament de Badalona posa en marxa aquest any i per primera vegada una línia de subvencions de l’Impost de Béns Immobles (IBI) adreçada a persones aturades de llarga durada i en situació d’especial dificultat econòmica. La subvenció, a la qual el govern hi destinarà 100.000 euros, serà com a màxim d’un 75% de l’import de l’IBI.                                                                                        

  Les sol·licituds per acollir-se a la subvenció s’han de presentar al Servei d’Atenció al Ciutadà ubicat a l’edifici municipal El Viver (plaça de l’Assemblea de Catalunya, 9-12) des d’avui 1 de setembre i fins al dia 24 de setembre. A la planta baixa de l’edifici El Viver hi haurà personal destinat exclusivament a atendre les peticions d’informació i rebre les sol·licituds.

   

  Els requisits generals per acollir-se a la subvenció de l’IBI són estar empadronat a Badalona, tenir més de 45 anys i trobar-se en situació d’atur més de 24 mesos en la data 24 de setembre de 2014, en què acaba el termini de presentació de sol·licituds. Tanmateix, en cas de no esgotar-se el pressupost disponible, podrien optar també a aquesta subvenció les persones que estiguin en les mateixes condicions però que siguin majors de 35 anys.

   

  Entre la resta de requisits que s’han de complir per tenir dret a la subvenció també hi ha que el demandant de la subvenció tingui a la vegada càrregues familiars. A més, el conjunt dels ingressos bruts del sol·licitant i dels ingressos bruts de la resta de persones que convisquin en l’habitatge pel qual es sol·licita l’ajut no pot superar una determinada quantitat que es calcula en base a un barem relacionat amb l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC).

   

  Per a més informació es pot trucar als telèfons 93 483 29 93 i 93 483 26 47, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores. També es pot consultar la web municipal www.badalona.cat.

   

  PSC i ICV-EUiA veuen la mesura insuficient

   

  Encara que el govern del PP assenyala que els grups de l’oposició han participat en el procés que s’ha seguit per tirar endavant aquesta mesura, PSC i ICV-EUiA la van titllar ahir d“insuficient” i una “autèntica burla”.

   

   “Limitar d’una forma tan grossera l’ajuda que pot suposar la subvenció de l’IBI als aturats més grans de 45 anys, és una autèntica burla”, etziba el líder socialista, Jordi Serra. El PSC proposa una subvenció del 99% per a les persones amb un pis o un lloguer –si l’impost influeix en el lloguer-, que tinguin tots els seus membres en situació d’atur i que durant l’any 2013 no hagin rebut cap prestació de l’atur, independentment de la seva edat. Tanmateix, plantegen fer extensiva la subvenció a les persones receptores del RMI o que no reben cap prestació subsidiària i totes les persones majors de 65 anys amb una renda familiar no superior a 1,5 el salari mínim interprofessional.

  ICV-EUiA, per la seva part, diu que, amb aquests criteris, “el PP de Badalona ignora la precarietat del mercat laboral i les dramàtiques conseqüències de l’atur de llarga durada”. En aquest sentit, aposten per una subvenció del 99% per a totes les persones que portin més de 12 mesos a l’atur.