Els Badalona Dracs atropellen als Reus Imperials

0
    26

06/04/2016 – El conjunt d'Oscar Calatayud continua demostrant el seu gran estat de forma, derrotant de manera contundent als Reus Imperials per 67-7 i sumant així la seva segona victòria consecutiva.

Després de la gran victòria dels Badalona Dracs davant els Black Panthers de Thonon en el debut de la lliga europea, l'equip d'Oscar Calatayud iniciava el passat diumenge, en el Camp del Badalona Sud, la segona volta de la Sèrie A de la lliga nacional. Davant se citaven uns Imperials molt renovats respecte als que es van trobar en Reus a l'inici de la temporada, tot i que el resultat final de 67-6 va ser similar al 18-63 aconseguit en la capital del Baix Camp davant els homes de Bart Iaccarino.

La trobada va tenir una primera meitat bastant igualada, malgrat del clar 35-6 que reflectia el marcador al descans.

Els de Badalona es van avançar en la seva primera possessió, després d'un llançament d'11 iardes de Mike Box sobre Drew Clausen, que culminava un bon inici de partit de l'ofensiva local. La parella Box-Clausen va realitzar de nou un gran partit, davant les destacades absències en l'atac badaloní de Rob Jackson i Joan Carles Bartra. El quarterback Box va completar 15 dels seus 19 passos intentats, aconseguint quatre touchdowns i repartint els seus llançaments amb set dels seus receptors, sumant així una anotació després d'una carrera personal. Clausen, per la seva part, no es va quedar enrere en aconseguir atrapar dos passos d'anotació i afegir també dos espectaculars retorns de kick off per a touchdowns de 76 i 81 iardes respectivament.

Després del 7-0 inicial, els Imperials van realitzar un gran dive, movent cadenes gràcies al bon fet del seu quarterback, el mexicà Norman Contla i als seus companys Kyle Bowpitt i Joel Monroy, fins a situar-se a escasses dues iardes de la zona d'anotació. Quan tot feia indicar que els de Reus sumarien els seus primers punts, va aparèixer la figura d'Ian Escoda, per a interceptar un pas a la end zone de Contla i retornar l'ovoide fins a la zona d'anotació contraria, situant el 13-0 que significava un dur cop per al conjunt d'Iaccarino. Sergi Gonzalo anotava el seu segon punt extra per a situar el 14-0.

Després d'aquest primer error del visitant, aprofitat de manera immillorable per al conjunt local, arribaria un segon error pràcticament consecutiu, després d'un fumble de l'americà d'Imperials, Darian Yahyavi, recuperat per Clausen, qui deixava una bona situació de camp a l'ofensiva negre i plata a l'inici del segon quart.

Justament en la primera jugada del segon parcial, Clausen tornava a ser decisiu en atrapar un llançament de 30 iardes de Box per sumar un nou touchdown per als de Calatayud. Sergi Gonzalo situava el 21-0 amb el seu tercer extra point.

Els Imperials semblaven notar els tres cops encaixats de manera consecutiva (intercepció, fumble i touchdown) i el seu atac s'embussava davant el bon fet de la defensa badalonina, liderada per un agressiu Javi García, Kevin Duley i Felipe Archilla, qui no donaven un respir a Norman Contla per poder realitzar el seu precís joc de pas amb comoditat.

Després de recuperar la pilota, l'atac local va tornar a realitzar un gran drive que completava amb un nou pas de touchdown de Box, aquesta vegada de set iardes per a Xavi Gonzalo que, sumat al xut a pals del seu germà Sergi, deixava un clar 28-0, que semblava deixar la trobada sentenciada.

Els Imperials van tornar a agafar forces en la següent possessió, amb un bon drive que culminava amb els seus primers i únics punts, després de connectar Contla un pas de dues iardes amb el receptor australià Bowpitt.

Aquesta anotació semblava ficar als visitants en una lluita pel partit, o si més no, injectar-los una bona dosi de moral justament abans del descans, però un estel·lar Clausen s'encarregava de tornar a ampliar les distàncies en el marcador amb un espectacular retorn de kick off de 76 iardes, que aixecava al públic assistent al Badalona Sud dels seus seients i posava el 34-6 al lluminós. Sergi Gonzalo deixava el 35-6 amb que s'arribava al final del primer temps.

La segona part començava de la mateixa manera que va acabar la primera, amb Clausen realitzant un portentós retorn de kick off de 81 iardes, portant la pilota fins a la zona d'anotació rival i assestant, res més començar la segona meitat, un nou cop en la moral de l'equip tarragoní.

Una pèrdua de la pilota de l'atac de Reus, recuperat per Xavi Mingo i aprofitada poc després per Mike Box per anotar el seu touchdown de carrera després de recórrer cinc iardes, més una anotació del veterà Ferrán Llinás després de rebre un pas de 16 iardes de Box, sentenciaven el partit en un tercer quart que terminava amb el 54-6, després dels extra points assolits per Sergi Gonzalo.

L'últim quart, jugat a temps corregut, va servir per veure a jugadors menys habituals en ambdós equips. L'atac visitant era dirigit pel jove quarterback Pau Muñoz, qui aconseguia completar el seu primer pas en la màxima divisió del futbol americà nacional, mentre que l'ofensiva local la dirigia Sergi Gonzalo, completant els dos llançaments que intentava i veient també com el corredor Javier Fernández era el gran protagonista de l'últim parcial, aconseguint dos touchdowns després de sengles carreres de 41 i tres iardes respectivament, aprofitant els excel·lents bloquejos de la seva línia ofensiva i que deixaven el 67-6 final.

Cal destacar el gran treball de l'atac dels Badalona Dracs, que suma una mitjana de més de 50 punts per partit en els set que han disputat aquesta temporada, però sobretot la magnifica actuació, una vegada més, de la defensa dirigida per Xus Fernández i Simon Rowley. Jugadors com César Brugnani, amb un total de sis placatges en aquest partit, Kevin Duley (quatre), Oscar Pérez (quatre), Jorge Camarena (tres), Albert Pascual (tres) i altres com Xavi Mingo, Javier García, Sergi López, Ricardo Millán, Felipe Archilla o Ian Escoda van realitzar una completíssima actuació en una defensa que està encaixant de deu punts per partit en aquesta temporada. L'única nota negativa va ser la lesió del defensive black l'italià Luca Romeo.